Natječaj : ART-ECO / Šuma

Poziv članovima ULUPUH-a za prijavu za sudjelovanje na izložbi:

ART-ECO / Šuma
izložba na temu eko-oblikovanja

Autor koncepcije: Davor Klarić
Kustosica i selektorica izložbe: Branka Hlevnjak

Prostor i vrijeme održavanja izložbe:
Galerija ULUPUH, Ilica 13/1 kat, Zagreb, 22.5. – 4.6.2020.

Rok za prijavu: 20. TRAVANJ, do ponoći

Koncepcija izložbe:  
Ekološka dimenzija svakog umjetničkog medija danas je pitanje kulturne higijene civilizacije koju i dalje želimo nazivati naprednom. Stoga je ULUPUH usvojio kao svoj dugoročni projekt ciklus bijenalnih izložbi s ekološkom temom, uz sudjelovanje svih ULUPUH-ovih sekcija. Projekt se zove Art-Eco i započet je 2014. godine istoimenom izložbom kojoj je kustosica bila Ana Lendvaj. Ovogodišnje, četvrto izdanje ciklusa za temu ima ŠUMU, kako je naznačeno i u njezinu podnaslovu. Pozivamo Vas da svojim radovima reagirate na ŠUMU na svoj individualan način bilo kroz materijale, boje, kroz kritički odnos prema problemu, bilo kroz prizivanje šume kao mjesta mistike i legende, bilo kroz njezinu prirodnu moć opstanka i nadmoći nad ljudima, bilo kroz likovnu poeziju, kritiku, apel, osobni likovni dnevnik, ili na bilo koji drugi način na koji autor uspostavlja ekološku ravnotežu ili na nju upućuje svojim artefaktom.

 

Pozivaju se svi članovi ULUPUH-a koji u temi mogu pronaći zanimljiv poticaj za rad, da se prijave na izložbu. Radovi mogu biti svih umjetničkih žanrova obuhvaćenih ULUPUH-om. Temi možete odgovoriti neposredno ili s njom interferirati na razne drugačije načine – u izvedbi djela, izborom materijala, komparacijom eko i anti-eko situacija, tema, materijala… Kustosica zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.

 

Prijaviti se može do 3 rada. Mogu se prijaviti radovi nastali između listopada 2018. godine do trenutka prijave. Poželjno je, no nije uvjet, da rad nije izlagan u Zagrebu. Imajte na umu da je prostor Galerije ULUPUH relativno mali za ovakve skupne izložbe na kojima može sudjelovati do 30 autora – prijavite radove koji neće zauzeti prevelik prostor.

 

Uvjet za prijavu:
Prijaviti se mogu redovni članovi ULUPUH-a, ukoliko su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr

 

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 20. travanja 2020. godine – u tu svrhu treba:

 

  • ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici): https://form.jotformeu.com/prijavnice/art-eco—suma
  • na adresu ulupuh@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova – fotografije trebaju biti u jpg formatu, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak: ne manjoj od 300 dpija, oko 3000 pixela duža strana fotografije. Kod prostornih radova potrebno je da budu snimljeni iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. Iz tih će se fotografija odabrati jedna koja će se, u slučaju da rad bude odabran, reproducirati u katalogu. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju rada imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za ART ECO“.

 

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Ilica 13 / 1.kat, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 17. travnja između 11 i 15 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako Vam je prvi, elektronski način nedostupan, jer uvelike otežava obradu podataka.

 

Radovi će biti selektirani preko fotografija, a o rezultatima žiriranja svi autori bit će obaviješteni putem elektronske pošte najkasnije do 1. svibnja.
O vremenu i mjestu dostave radova za izložbu izvijestiti ćemo Vas uz objavu o rezultatima žiriranja. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova, kao niti njihove dostave i povrata.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

Kontakti:
Branka Hlevnjak, kustosica izložbe, 098 224 042

Bella Rupena, Petra Spretnjak (za tehnička pitanja oko prijave) – 01 481 3746