Natječaj : ART-ECO / Šuma

Natječaj : ART-ECO / Šuma

Poziv članovima ULUPUH-a za prijavu za sudjelovanje na izložbi:

ART-ECO / Šuma
izložba na temu eko-oblikovanja

Autor koncepcije: Davor Klarić
Kustosica i selektorica izložbe: Branka Hlevnjak

IZLOŽBA ĆE BITI VIRTUALNO PREDSTAVLJENA OD 26. 5. DO 16.6.

Rok za prijavu: 5. SVIBANJ do ponoći

Koncepcija izložbe:  
Ekološka dimenzija svakog umjetničkog medija danas je pitanje kulturne higijene civilizacije koju i dalje želimo nazivati naprednom. Stoga je ULUPUH usvojio kao svoj dugoročni projekt ciklus bijenalnih izložbi s ekološkom temom, uz sudjelovanje svih ULUPUH-ovih sekcija. Projekt se zove Art-Eco i započet je 2014. godine istoimenom izložbom kojoj je kustosica bila Ana Lendvaj. Ovogodišnje, četvrto izdanje ciklusa za temu ima ŠUMU, kako je naznačeno i u njezinu podnaslovu. Pozivamo Vas da svojim radovima reagirate na ŠUMU na svoj individualan način bilo kroz materijale, boje, kroz kritički odnos prema problemu, bilo kroz prizivanje šume kao mjesta mistike i legende, bilo kroz njezinu prirodnu moć opstanka i nadmoći nad ljudima, bilo kroz likovnu poeziju, kritiku, apel, osobni likovni dnevnik, ili na bilo koji drugi način na koji autor uspostavlja ekološku ravnotežu ili na nju upućuje svojim artefaktom. Svaki dan na društvenim mrežama pod temom izložbe predstavljat će se autori i njihovi radovi. Zato molimo autore da uz nekoliko fotografija svoga rada pošalju i kratko obrazloženje o svom radu.  Moguće je poslati i kratku fotografsku animaciju ili kratki video o svom radu.

 

Pozivaju se svi članovi ULUPUH-a koji u temi mogu pronaći zanimljiv poticaj za rad, da se prijave na izložbu. Radovi mogu biti svih umjetničkih žanrova obuhvaćenih ULUPUH-om. Temi možete odgovoriti neposredno ili s njom interferirati na razne drugačije načine – u izvedbi djela, izborom materijala, komparacijom eko i anti-eko situacija, tema, materijala… Kustosica zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.

 

Prijaviti se može do 3 rada. Mogu se prijaviti radovi nastali između listopada 2018. godine do trenutka prijave. Poželjno je, no nije uvjet, da rad nije izlagan u Zagrebu.

 

Uvjet za prijavu:
Prijaviti se mogu redovni članovi ULUPUH-a, ukoliko su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr

 

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 5. SVIBNJA 2020. godine – u tu svrhu treba:

 

  • ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici): https://form.jotformeu.com/prijavnice/art-eco—suma
  • na adresu ulupuh.ured2@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova i/ili video – fotografije trebaju biti u jpg formatu, u rezoluciji ne manjoj od 300 dpija, video format 1280 x 720 do 2 minute (video može biti snimljen Smartphonom u vodoravnom formatu). Kod prostornih radova potrebno je da budu fotografirani iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju rada / video imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za ART ECO“.

 

Radovi će biti selektirani, a o rezultatima žiriranja svi autori bit će obaviješteni putem elektronske pošte najkasnije do 10. svibnja.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija / videa autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

 

Kontakti:
Branka Hlevnjak, kustosica izložbe, 098 224 042

Bella Rupena, Petra Spretnjak (za tehnička pitanja oko prijave) – 01 481 3746