Natječaj: JEDAN AUTOR – JEDAN RUKOPIS, ILI…?

Poziv za prijavu za sudjelovanje

Na tematsko-problemskoj žiriranoj izložbi Sekcije za ilustraciju, strip, karikaturu, animirani film i primijenjeno slikarstvo ULUPUH-a

JEDAN AUTOR – JEDAN RUKOPIS, ILI…?
Rok za prijavu: 13.9.2019. (petak, do ponoći)

Inicijator i nositelj izložbe: Sekcija za ilustraciju, strip, karikaturu, animirani film i primijenjeno slikarstvo ULUPUH-a

Organizator: ULUPUH

Autorica koncepcije: Željka Mezić

Kustosica i selektorica izložbe: Sonja Švec Španjol

Prostor i vrijeme održavanja izložbe: Galerija ULUPUH, Ilica 13 /1.kat, Zagreb

 

Koncepcija:
Ilustracija, kao likovna vrsta u širem smislu, nalazi svoje mjesto na velikom području od slikovnica, udžbenika, zbirki poezije, medicinskih i sličnih priručnika, političkih časopisa, ambalaže… Slijedom toga ima i različite naručitelje, publiku i zakonitosti unutar kojih ilustrator pokušava zorno objasniti i predočiti temu, zadržavajući svoju umjetničku slobodu. Cilj ove izložbe je pokazati svu širinu autorskih rukopisa i pristupa ilustraciji. Pozivamo autore da prijave radove u različitim medijima i žanrovima te na taj način demonstriraju kako, ovisno o zadatku,  mijenjaju ili ne mijenjaju  svoj autorski rukopis.

Sudionici izložbe:
Redovni i počasni članovi Sekcije za za ilustraciju, strip, karikaturu, animirani film i primijenjeno slikarstvo  ULUPUH-a.

Uvjeti za prijavu:

  • prijaviti se mogu redovni i počasni članovi ULUPUH-ove Sekcije za ilustraciju, strip, karikaturu, animirani film i primijenjeno slikarstvo. Redovni članovi mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr
  • bez ograničenja vremena nastanka radova
  • radovi koji se prijavljuju bit će selektirani

Pojedini autor treba prijaviti najmanje 3 rada, a najviše 5, iz različitih medija ili žanrova.

Autor može prijaviti 3 rada unutar jednog ciklusa ako želi bolje prikazati svoj rad (npr. nekoliko ilustracija iz iste slikovnice). Kustosica će napraviti odabir unutar njih.

Obavezno je uz svaki rad dodati opis: medij, žanr, za koje djelo je rad napravljen, kojoj dobnoj skupini je djelo namijenjeno i sl.

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 13. rujna 2019. godine, do ponoći (nakon toga neće se više biti moguće prijaviti) – u tu svrhu treba:

 

  1. ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici https://form.jotformeu.com/91303091515347 ). Reprodukcije radova prije učitavanja treba smanjiti na veličinu do 200 KB i prebaciti u JPEG format.
  2. Uz tražene podatke o pojedinom radu mora se dopisati dodatne informacije (obrazloženje).

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u ured ULUPUH-a, Preradovićeva 44/1, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 10. rujna 2019. između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako nemate pristup računalu ili internetu, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija. Rezultati će biti objavljeni na mrežnim stranicama ULUPUH-a, te će svi autori biti obaviješteni putem elektroničke pošte, odnosno zemaljske pošte ukoliko ne koriste elektroničku, najkasnije do 25. rujna.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije radova za izložbu. Autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svom trošku. Svi će autori biti detaljno upućeni u način dostave najkasnije početkom listopada.

 

Kontakti:

Željka Mezić, zmezic@net.amis.hr,  091 2422 392

Bella Rupena, Galerija ULUPUH, galerija-ulupuh@zg.t-com.hr, 01 4813 746