Natječaj: Suvremena kazališna i filmska scena 2017. – 2019.

Poziv za prijavu radova za izložbu:
Suvremena kazališna i filmska scena 2017. – 2019.
Rok za prijavu: petak, 3. svibnja 2019.

Poštovani kolege,

u pripremi je naša već tradicionalna bienalna izložba SUVREMENA KAZALIŠNA I FILMSKA SCENA koja će se ove godine održati u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb, od 11. do 24. lipnja 2019.

Pozivamo članove ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnosti – scenografe, kostimografe, dizajnere svjetla, majstore maske, majstore krojače, majstore rekvizite da prijave svoje radove u kazalištu, filmu, televiziji i dr. nastale od srpnja 2017., tijekom 2018. ili u 2019., do datuma prijave.

Oblici radova: makete, kostimi, fotografije, skice, rekvizite, video…

Radove će selektirati Umjetnički savjet sekcije u sastavu: Dinka Jeričević, Doris Kristić i Miljenko Bengez.

Uvjeti za prijavu:

  • prijaviti se mogu redovni i počasni članovi ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost
  • redovni članovi Sekcije mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr
  • pojedini autor može prijaviti do 3 rada
  • radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
  • žiri ima pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 3. svibnja 2019. godine, do ponoći

Radovi se prijavljuju putem online Prijavnice dostupne na https://form.jotformeu.com/prijavnice/kazaliste-i-film  (da biste mogli učitati (uploadati) fotografije smanjite ih prethodno na rezoluciju do 200 KB, jpeg format – dozvoljeno je učitati do 5 fotografija po radu). Ako ne možete smanjiti fotografije na traženu rezoluciju, prije ispunjavanja obrasca pošaljite ih na mejl ulupuhured@gmail.com, mi ćemo ih prilagoditi i poslati vam ih natrag da ih unesete u obrazac.

Iznimno, samo oni autori koji nemaju pristup računalu, mogu prijavu i fotografije dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 3. svibnja  između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako Vam je prvi, elektronski način nedostupan, jer uvelike otežava obradu podataka.

Predajom prijavnice i fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

Radovi će biti žirirani preko fotografija. Popis odabranih radova za izložbu bit će objavljen na Internet stranici ULUPUH-a https://ulupuh.hr/ 10. svibnja 2019. Odluke žirija su konačne i neopozive te se na njih ne može žaliti.

Uz izložbu će se tiskati katalog, sa po jednom fotografijom rada svakog autora. Autori koji budu odabrani za izložbu pozvani su da uplate donaciju u iznosu od 100 kn po autoru, kojom će se pokriti trošak tiska kataloga. O načinu dostave materijala za katalog kao i o načinu uplate donacije odabrani će autori biti obaviješteni odmah po objavi rezultata žiriranja.

ROKOVI:

  • Prijava: petak, 3. svibnja 2019. Nakon toga neće se više biti moguće prijaviti. Prijava mora sadržavati ispunjenu prijavnicu s podacima o autoru i radovima te fotografije radova (vidjeti gore)
  • Popis radova za izložbu bit će objavljen na web stranici ULUPUH-a https://ulupuh.hr/ 10.5.2019.
  • Dostava radova za izložbu biti će u prvim danima lipnja – o točnom terminu dostave autori će biti obaviješteni uz obavijest o radovima odabranima za izložbu. Autori dostavljaju radove i otpremaju ih iz Muzeja o svome trošku.

Izložba će se otvoriti u Muzeju Mimara u Zagrebu, u utorak, 11. lipnja 2019.

Za Sekciju,

Ivana Bakal, predsjednica