Natječaj: Vizije – produženi rok

Poziv za prijavu za sudjelovanje

 Na bijenalnoj tematsko-problemskoj žiriranoj izložbi Sekcije za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a

 VIZIJE – PREOBRAŽAJ SVAKIDAŠNJEG

Rok za prijavu produžen je do 20.9.2019. (petak, do ponoći)

Inicijator i nositelj izložbe: Sekcija za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a
Organizator: ULUPUH
Autorica izložbene koncepcije i selektorica radova: Jadranka Hlupić Dujmušić
Predgovor: Jadranka Hlupić Dujmušić
Likovni postav izložbe: Davor Klarić

Prostor i vrijeme održavanja izložbe: Galerija ULUPUH, Ilica 13/ 1.kat, Zagreb

Koncepcija:

Riječ je o bijenalnoj izložbi članova ULUPUH-ove Sekcije za oblikovanje odijevanja. Naziv ovogodišnjeg izdanja izložbe referira se na poznatu istoimenu knjigu Artura C. Dantoa koja tematizira načine na koje umjetnost preobražava ono obično, svakidašnje, podarujući predmetima svakodnevnog života novi, umjetnički status. Modni dizajneri takvim se preobražajima „običnog“ odjevnog predmeta u onaj sa stilističkim umjetničkim „nabojem“  svakodnevno bave. Na ovoj će izložbi umjetnik kao osoba ili neko njegovo umjetničko djelo biti inspiracija dizajneru u transformaciji odjevnog predmeta. Pozivamo vas da prijavite radove nadahnute nekim od vama važnih osoba ili djela iz povijesti umjetnosti. Pri tom može biti riječ o autorima ili djelima iz područja književnosti, likovne, filmske, kazališne, glazbene i dr.

Odabrane radove fotografirati će član ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju, Tomislav Marić te će one biti objavljene u katalogu izložbe i u prostoru galerije, kao dio izložbe.

Sudionici izložbe:
Redovni članovi Sekcije za oblikovanje odijevanja te pozvani gosti

Uvjeti za prijavu:

  • redovni članovi mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr
  • mogu se prijaviti radovi nastali u posljednje dvije godine (2017. – 2019.)
  • radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
  • autorica koncepcije zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi.

Pojedini autor može prijaviti do 2 rada. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije radova za izložbu.

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 20. rujna 2019. godine, do ponoći (nakon toga neće se više biti moguće prijaviti) – u tu svrhu treba:

  1. ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici https://form.jotformeu.com/ulupuh/vizije-prijavnica).
  2. na adresu ulupuh@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova – fotografije trebaju biti u jpg formatu. Kod prostornih radova potrebno je da budu snimljeni iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za VIZIJE“.

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u ured ULUPUH-a u Preradovićevoj 44/1, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 18. rujna između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako nemate pristup računalu ili internetu, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija te će svi autori o rezultatima biti obaviješteni elektroničkom poštom, najkasnije do 26. rujna.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

Odabrani autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svome trošku. O vremenu i načinu dostave radova u galeriju autori će biti obaviješteni uz obavijest o rezultatima žiriranja.

ROKOVI:

  • Prijava: do petka, 20. rujna 2019., do ponoći. Nakon toga neće se više biti moguće prijaviti. Prijava mora sadržavati ispunjenu prijavnicu s podacima o autoru i radovima te fotografije radova (vidjeti gore)
  • Popis radova za izložbu bit će objavljen na web stranici ULUPUH-a https://ulupuh.hr/ 27.9.2019.

Kontakti:

Jadranka Hlupić Dujmušić, jadrankahp@gmail.com, 098 161 1958 (eventualna pitanja u vezi koncepcije izložbe)
ULUPUH, Preradovićeva 44/1, Zagreb, 01 4813 746, 01 4552 595