Natječaj za izložbu fotografija VODA 2019

Poziv članovima Sekcije za fotografiju ULUPUH-a za prijavu i sudjelovanje na izložbi radova članova Sekcije za fotografiju ULUPUH-a na temu: VODA

Inicijatori i nositelji izložbe VODA 2019: Sekcija za fotografiju ULUPUH-a i Rotary Club Zagreb Medvedgrad

Koordinacijski tim: Luka Mjeda, Maja Strgar Kurečić, Branko Cindro

Ocjenjivački sud za odabir radova za izložbu VODA 2019:

Maja Strgar Kurečić (Predsjednica Umjetničkog savjeta Sekcije za fotografiju ULUPUH-a), Luka Mjeda (Sekcija za fotografiju ULUPUH-a), Branko Cindro (član RC Zagreb Medvedgrad).

Trajanje natječaja: Od 15. siječnja do 15. veljače 2019. (do ponoći)

Mjesto i vrijeme održavanja izložbe: Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, 10 000 Zagreb – od 21.03. do 1.04.2019.

Koncepcija izložbe VODA:

VODA je jedan od osnova postojanja života na Zemlji. Ne samo što čini velik dio naše planete i našeg bića te što bez nje fizički ne možemo preživjeti, VODA je naša radost i tuga, inspiracija i motivacija, tj. naša prošlost, sadašnjost i budućnost.

VODA je tema ove izložbe te želimo fotografije svega što možete vidjeti ili zamisliti na tu temu – mikroskopske, infracrvene, ultraljubičaste ili oku vidljive fotografije vode; led; snijeg; pejzaži s vodom, ljudi i voda; životinje i voda; možda nešto što samo Vi možete zamisliti, a nedvosmisleno asocira na vodu!

Izrada kalendara VODA / WATER:

 • Rotary Club Zagreb Medvedgrad izdati će kalendar VODA / WATER 2019 / 20 formata 48×48 cm s 13 odabranih fotografija s ove izložbe te će sav prihod donirati u humanitarne svrhe.
 • Kalendar počinje 1. srpnja 2019. i traje do 30. lipnja 2020. godine
 • Ovo je već 7. izložba na temu VODA / WATER što ga zajednički rade Sekcija za fotografiju ULUPUH-a i RC Zagreb Medvedgrad.
 • Zbog specifičnih dimenzija / izgleda kalendara (fotografija na kalendaru je horizontalnog formata), autori dozvoljavaju izdavaču kalendara eventualno blago kadriranje fotografije bez narušavanja poruke fotografije.

Sudionici izložbe: Fotografi, redovni i počasni članovi Sekcije za fotografiju ULUPUH-a.

Prijava radova:Za sudjelovanje na izložbi VODA 2019 autori se prijavljuju sukladno propozicijama raspisanog poziva u nastavku.

Broj i dimenzija fotografija koje se prijavljuju:

 • do 5 pojedinačnih fotografija (najveća dimenzija opremljene fotografije 70 cm)
 • da bi fotografija bila izabrana za kalendar, mora zadovoljavati slijedeće uvjete: 300 dpi, širina 45 cm, visina 30 cm

Način prijave:

 • Prijavljuje su putem online prijavnice (link: https://form.jotformeu.com/ulupuh2/voda-2019) – fotografije prije učitavanja treba smanjiti na veličinu do 1 MB i prebaciti u JPEG format
 • Ocjenjivački sud radove će odabrati na temelju pristiglih prijava

Važna napomena:

 • Autori preuzimaju obvezu produkcije, opreme i dostavljanja radova.
 • Predajom prijavnice i slanjem fotografija, autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo izlaganje na Izložbi te reproduciranje na kalendaru VODA / WATER 2019 – 2020
 • Autor daje suglasnost korištenja predanog materijala u promidžbene svrhe izložbe VODA (deplijan, pozivnica, internet, odnosi s javnošću)
 • Autor daje suglasnost za izdavanje kalendara VODA / WATER 2019 – 2020 s odabranim fotografijama s ove izložbe te njegovom prodajom čiji će se prihod donirati u humanitarne svrhe.
 • Fotografije se u druge svrhe neće koristiti.

Ocjenjivački će sud odabrati radove do 19.02.2019.

 • Odluke Ocjenjivačkog suda su konačne i neopozive te se na njih ne može žaliti. O odabranim fotografijama će autori biti obaviješteni e-poštom odmah poslije žiriranja.
 • U Galeriji ULUPUH može se izložiti od 30 do 40 fotografija.

Predaja odabranih i opremljenih fotografija:

Odabrane opremljene fotografije treba dostaviti u Galeriju ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb, u utorak, 19. ožujka 2019. godine između 10 i 12 sati. Autori koji će radove slati poštom ili dostavom molimo da ih pošalju da stignu u galeriju dan ranije, 18. ožujka (svakako naglasite dostavljaču da se radovi ne uručuju prije 10 sati ujutro). Dostava motornim vozilom, autom ili taxijem, nije moguća zbog zabrane prometa u pješačkoj zoni.

Kontakti:
Luka Mjeda, +385 98 264 589, mjeda.luka@gmail.com
Maja Strgar Kurečić, mstrgar@grf.hr
Maša Štrbac (u vezi dostave radova u galeriju) – +385 91 555 6 222, galerija-ulupuh@zg.t-com.hr

Zagreb, 15.01.2019.

Janko Belaj, predsjednik Sekcije za fotografiju ULUPUH-a