Poziv na radionice Kreativni 54+

Pozivamo Vas da se prijavite na neku od radionica u okviru projekta Kreativni 54 +, ULUPUH-ovog ciklusa kreativnih radionica za osobe s navršenih 55 godina i više

Sve su radionice za polaznike besplatne!

Panaceja – kazalište kakvo trebamo
Voditeljica: Kruna Tarle
Radionica se odvija u Domu za starije osobe Maksimir, Ulica Krste Hegedušića 20, jednom tjedno u trajanju od 2 sata. Ukupno trajanje radionice je 2 mjeseca (8 susreta). Radionica završava izvedbom dvije predstave. Planirani početak radionice je veljača 2019. godine.
Pozivamo vas na radionicu u kojoj zajednički istražujemo spoj likovnog i dramskog izražaja kroz dramske igre i improvizacije. Dođite i okušajte se u različitim kazališnim ulogama!

Recikliramo, kreiramo, stvaramo
radionice modnog i tekstilnog dizajna/reciklaže
Voditeljice: Petra Krpan i Jadranka Hlupić
Prva radionica bavi se radom s vunom i izradom predmeta od vune. Radionica se odvija u Strugama (III. Struge br. 15), dva put tjedno po 2 sata. Ukupno trajanje radionice je 3 mjeseca. Planirani početak radionice je kraj siječnja/početak veljače 2019. godine.
Pozivamo vas na radionicu na kojoj će svaki sudionik iskustveno proći kroz tromjesečni proces upoznavanja i zbližavanja s vunom, a vunene kreacije bit će predstavljene izložbom u ljeto 2019. godine. Dođite i proširite svoje kreativne potencijale!
Radionica je namijenjena osobama s područja Petruševca, Struga, Kozari boka i Žitnjaka.
*Druga radionica baviti će se izradom proizvoda od otpadne kože. Radionica se odvija na istoj adresi, dva put tjedno po 2 sata i traje ukupno 3 mjeseca. Planirani početak radionice je u proljeće 2019. godine.

Tijelo Riječi
ciklus radionica sukreiranja teksta i pokreta
Voditeljice: Josipa Bubaš i Neva Lukić
Ciklus radionica Tijelo Riječi bavi se odnosom teksta i pokreta. Radionica je posvećena književnom žanru bajke. Motivi iz bajki pretaču se u opipljive objekte kako bi se na prvome mjestu razvio vlastiti  pokret i tekst. Budući da se sam čin pisanja vrlo često doživljava odvojenim od tjelesnosti, ova radionica proučava kako pokret utječe na senzibilnost teksta i kako tekst utječe na pokret. Polaznici imaju slobodu u stvaranju vlastitog teksta i pokreta, voditeljice im jedino daju smjernice u kojim smjerovima trebaju ići. Vježbe su meditativnog karaktera i osmišljene da potaknu imaginaciju. Dokazano je blagotvorno djelovanje prilagođenih vježbi na zdravstvene tegobe (bolove u kralješnici, pokretljivost tijela, itd.)
Prva radionica održati će se u KNAP-u na Pešćenici (Ivanićgradska 41a), kroz 8 susreta:  2 put tjedno po 2 sata. Planirani početak je u drugoj polovici siječnja 2019. godine.
Druge dvije radionice se odvijaju u istoj dinamici, jedna u KUC Travno, a druga Crvenom Križu Novi Zagreb (Dugave). Planirani početak ovih dviju radionica je druga polovica veljače/početak ožujka 2019.

Zlatne godine; ono što nismo mogli ili stigli
ciklus kazališnih radionica
Voditeljica: Katarina Radošević Galić
Radionica se održava u Crvenom križu Novi Zagreb (Dugave) i planirani početak je veljača 2019. godine. Susreti su jednom tjedno u trajanju od 2 sata, a sveukupno trajanje radionice je 8 susreta. Po završetku radionice planira se izvedba predstave koju su polaznici kreirali zajedno s voditeljicom radionice.
Pozivamo vas na radionicu sukreiranja kazališne predstave u kojoj imate priliku biti tekstopisac, glumac, kostimograf, scenograf ili koreograf. Dođite i okušajte se u raznim kazališnim ulogama!

Novi hrvatski krpež
radionica modnog dizajna
Voditeljica: Milena Rogulj
Mjesto održavanja: Muzej za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb
Vrijeme održavanja: od 4.2. do 26.2.2019., ponedjeljkom i utorkom od 12 do 14 sati

Na ovoj radionici iznimno, uz građane grada Zagreba mogu sudjelovati osobe iz svih krajeva Hrvatske koje poznaju tradicionalne tehnike izrade narodne nošnje i uzorke/dekorativne elemente specifične za regiju iz koje dolaze. Predstavljaju im se primjeri integracije tradicionalnoj nasljeđa u suvremenu modu. Zajedno rade na kreiranju novih odjevnih predmeta s tradicionalnim elementima interpretiranim u suvremenom ruhu. Predstavljanje 15 odjevnih predmeta bit će na zajedničkoj modnoj reviji u proljeće 2019. godine. Sudionicima izvan Zagreba podmiruju se troškovi puta i smještaj u hostelu!

 

Kontakt i prijave za sve radionice:
Renata Ćurković, voditeljica projekta
e-mail:  54plusulupuh@gmail.com
Telefon: 091 530 1247

O projektu:
Kreativni 54+ je ciklus radionica iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna te izvedbenih i scenskih umjetnosti namijenjenih populaciji s navršenih 55 godina i više. Nositelj projekta je ULUPUH u okviru Poziva Ministarstva kulture RH „Umjetnost i kultura 54+“. Projekt se financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Ministarstva kulture RH (15 %) u ukupnom iznosu od 493.027,79 HRK. Projekt je započeo u kolovozu 2018. i trajati će do rujna 2019. godine.

Više na: https://kreativni54plusulupuh.wordpress.com/