Projekt Slika i riječ

Godinu čitanja ULUPUH je obilježio zanimljivim projektom kojim se suvremenim hrvatskim književnim djelima dalo novo ruho. U sklopu projekta “Slika i riječ” članovi ULUPUH-a svojim su ilustracijama i kostimima dali novo obilježje suvremenim pričama i likovima. U ovoj “virtualnoj” Godini čitanja pogledajte i poslušajte jedinstven spoj umjetnosti. Autori koji su sudjelovali u projektu su Vanda Čižmek i Silvija Šesto koje su oživjele lik medvjedića u slikovnici “Uhvati mi plavog medu”, potom Iva Šimunović Lisak koja je predstavila svoju slikovnicu “Cirkus”. Katarina Radošević Galić svojim je šeširom opisala “Ženu za jučer, danas i sutra”, Nataša Rašović Bodiš s radom “Sjena”,Ivana Bakal s radom “Monomno ja” inspiriranim umjetničkim radom i dnevnicima Oskara Schlemmera, te Aleksandar Žiljak koji je predstavio svoju kratku priču “Brisanje Shirley Diamond”.
Tekstove uz ilustracije i fotografije čitali su Silvija Šesto i Boris Bakal. Fotografije i ilustracije radova montirao je snimatelj i fotograf Tomislav Marić.

Multimedijalni projekt ULUPUH-a u sklopu programa Godine čitanja. Projekt je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.