ULUPUH______ [PISANI RAZGOVOR] Eva Winkler KONZERVIRANJE I RESTAURIRANJE UMJETNINA

Gošća novog razgovora u sklopu projekta ULUPUH online je Eva Winkler, članica Sekcije za restauratorska i oblikovno – fonička djela. Eva Winkler rođena je 1943. u Uljaniku. Od 1950. do 1962. pohađala je Osnovnu školu i Gimnaziju u Bjelovaru. Od 1962. do 1966. studirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti
u Zagrebu, na kojoj je diplomirala u klasi prof. Otona Postružnika. Od 1966. do 1969. bila je na poslijediplomskom studiju restauriranja i konzerviranja na Specijalnoj restauratorskoj školi prof. Bohuslava Slanskoga na ALU u Pragu. Godine 1969. magistrirala je na dvostranoj slici na drvenom nosiocu iz 15. stoljeća iz fundusa Narodne galerije u Pragu (Madona s djetetom i Veronikin rubac). Godine 1970. zaposlila se u Restauratorskom zavodu JAZU, kasnijem Zavodu za restauriranje umjetnina. Godine 1972. položila je Državni konzervatorski ispit. Godine 1977. radila kao posuđeni restaurator u zbirci Ante Topića Mimare, te ponovo 1982. i 1983. Godine 1987.prelazi u status slobodnog umjetnika. Od 1992. do 2004. godine angažirana je kao suradnik Austrijskog državnog zavoda za zaštitu spomenika u statusu samostalnog restauratora-konzervatora. Od 2004. do 2009. godine docentica Odsjeka za restauriranje -konzerviranje umjetnina, ALU Zagreb. Razgovor je vodila Barbara Vujanović.

ULUPUH______

ORGANIZATOR ULUPUH ONLINE PROGRAMA
ULUPUH
Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti
UREDNIŠTVO
Ivana Bakal, Iva Körbler, Barbara Vujanović, Mario Aničić
VIZUALNI IDENTITET I GRAFIČKI DIZAJN
Mario Aničić

[PISANI RAZGOVOR]
IZVRŠNA UREDNICA
Bella Rupena
KONZERVATORICA-RESTAURATORICA
Eva Winkler
RAZGOVOR VODILA
Barbara Vujanović

ZAGREB 2021.

Projekt ULUPUH online financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.