5. EDU međunarodne studentske radionice

EDU međunarodne studentske radionice kostimografije, mode i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike/eseja, Zagreb, studeni 2017. — travanj 2018.

Projekt EDU međunarodnih studentskih radionica započet je 2013. godine. Riječ je o međunarodnim studentskim radionicama kostimografije, modnog i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike/eseja na kojima sudjeluju studenti iz zemlje i regije (kroz pozivni natječaj na srodnim fakultetima). Cilj je, kroz godišnje radionice sa studentima i izložbe njihovih radova, stjecanje specijalističkoga znanja i usavršavanje kreativnog i individualnog pristupa kao suplement nastavnoga programa. Projekt pruža mnoštvo primjenjivih rješenja za bolju organizaciju i rezultate obrazovnog sistema na umjetničkim visokoobrazovnim ustanovama kroz sinergiju predavača/voditelja radionice i studenata/polaznika radionice. Autorice projekta su doc. dr. art. Ivana Bakal i dr.sc. Silva Kalčić.

Ovogodišnje, 5. izdanje projekta započelo je Radionicom eksperimentalnog kostima „Konekcija forme i inovativne strukture“, pod vodstvom mr. Ljiljane Petrović, red.prof. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Odsek Kostim, modul Scenski kostim. Radionica se održala od 13. do 17. studenog u prostorima Tekstilno-tehnološkog fakulteta i u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, a završila je izložbom radova u Galeriji ULUPUH. U projektu sudjeluju nastavnici/mentori TTF-a: doc.dr.art. Ivana Bakal, izv.prof. Koraljka Kovač, predavač Marin Sovar, ak.slik.graf., asistentica Sanja Jakupec, mag.ing.des.tex., stručna suradnica Đurđica Kocijančić dipl.ing. Radionica se organizira po pozivu i u organizaciji ULUPUH-a i doc.dr.art Ivane Bakal.

Izložba radova s radionice mogla se pogledati u Galeriji ULUPUH do 30. studenog 2017.

Osim radionice kostima, u okviru projekta realizirani su još:
• Radionica likovne kritike “Kako pisati o suvremenoj umjetnosti i dizajnu” (voditeljice Silva Kalčić i Ivana Mance, gost umjetnik: Dalibor Martinis)
• Radionica fotografije „Javno i osobno – tijelo u prostoru“ (voditelj Jasenko Rasol). Izložba radova nastalih tijekom radionice održala se u TTF galeriji Tekstilno-tehnološkog fakultuta u Zagrebu, od 29.3.–6.4. 2018.

Autorice projekta:
doc. dr. art. Ivana Bakal i dr.sc. Silva Kalčić, u suautorstvu sa voditeljima radionica.

Organizator: ULUPUH

Partneri:
Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Galerija TTF
Hrvatska sekcija AICA-e
Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu / Srbija
Fakultet za dizajn iz Trzina ‒ Pridružena članica Univerze na Primorskem / Slovenija

Projekt se realizirao uz financijsku potporu Grada Zagreba.