Alternativni materijali u kreiranju tekstila i odjeće

Izložba radova studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu

U utorak, 29. svibnja 2007. u 19 sati u Galeriji ULUPUH otvorena je druga po redu izložba iz ovogodišnjeg ciklusa tjednih studentskih izložbi: “Alternativni materijali u kreiranju tekstila i odjeće” studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Izložba se mogla pogledati do 2. lipnja.

Koncepcija, organizacija, selekcija i likovni postav izložbe: doc. Andrea Pavetić i Paulina Jazvić – vanjski suradnik
Uvodni tekst u katalogu: red. prof. Jadranka Bačić i red. prof. Zlatka Mencl Bajs

Izložbom se predstavljaju radovi studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, polaznika Odjela za kreiranje tekstila i odjeće, nastali u okviru nastave kao zadatak oblikovanja odjevnog predmeta istraživanjem njegove teksture, boje, rezanjem, krojenjem, šivanjem, apliciranjem na njega detalja od drugih materijala (plastika, ready made).

“Boje u tubi više nisu jedino sredstvo ostvarenja likovnog djela. I živo i mrtvo su materije i boje. I upotrebljivo i neupotrebljivo su materije i boje. Stoga, sve što nas okružuje postaje inspiracija i likovno sredstvo. Naravno, za onog tko zamjećuje i ima ideju (a ništa ne košta!). Bivše potrebe i skupocjenosti pretvorene u otpad kreativci oblikuju u ideje od kojih će nastati novi skupocjeni predmeti i omoti, ali zadržana je radost u moći zamjećivanja, stvaranja i vlast nad osobnim bivstvovanjem ma koliko god se udaljili od prirode.” (prof. Jadranka Bačić i prof. Zlatka Mencl Bajs, iz predgovora)

Izložba se realizira uz podršku Ministarstva kulture RH, a mogla se pogledati do 2. lipnja 2007.

Sponzor izložbe: KRATIS