Igor Stanišljević: Works?

U četvrtak, 22. ožujka 2007. u 19 sati u Galeriji ULUPUH otvara se izložba radova grafičkog dizajnera Igora Stanišljevića “Works?”.

Na izložbi će se predstaviti izbor iz radova ovog autora (r. 1970.) nastalih u posljednjih 10 godina.

“Praktičnost i funkcionalnost idejne su vodilje grafičkog oblikovanja Igora Stanišljevića koje autor uspješno primjenjuje u različitim sferama dizajna – od vizualnog identiteta, web stranica, oblikovanja knjiga (Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo rada i socijalne skrbi, Meandar, 51. Pula Film Festival) do produkt dizajna (OPV).

Jednostavnost i ravnoteža oblika, umjerenost u odabiru boja, naklonjenost monokromiji, prije no uzorku i ornamentu, suptilna tipografska rješenja, pročišćeni formalizam, informacija bez simboličkog i formalnog viška, i rad sa osnovnim formativnim elementima vodeće su karakteristike Igorova oblikovanja, kao njegov dizajnerski credo.

Realizirani radovi – knjige, plakati i pripadajući ansambli vizualnog identiteta za festivale Zadar snova (2006) i 51. Pulafilm festival (2004), razvijaju jedinstvenu ideju koju apliciraju u malim i velikim grafičkim formama, pokretnim i nepokretnim slikama, a dokumentiranje fotografijama prikazuje njihovo funkcioniranje i primjenu u urbanoj matrici.”

(Branka Benčić, iz predgovora)

O autoru 

Igor Stanišljević (r. 1970. u Puli) diplomirao je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Radio je u novinama Homo volans, Studentskom listu, Tjedniku, Jutarnjem listu kao grafički urednik i art direktor, te surađivao s renomiranim dizajn studijima i agencijama. Dobitnik je, između ostalog, Prve nagrade na natječaju za vizualni identitet 51. Pula Film Festivala, tri nagrade na internacionalnom natječaju Eulda 06, te uvršten u top nominaciju prestižne međunarodne nagradu za dizajn Index2005. Član je ULUPUH-a (Sekcija za grafički dizajn i vizualne komunikacije), HZSU-a i HDD-a.

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.