Katarina Radošević Galić: Pet…

Izložba kazališnih kostima i skica

U utorak, 3. srpnja 2007. u Galeriji ULUPUH otvorena je izložba kazališnih kostima i skica Katarine Radošević Galić naziva «Pet…». Izložba se mogla pogledati do 28. srpnja 2007.

Na izložbi se predstavio izbor iz kazališnih kostima i skica autorice (r. 1973.) o kojima je njena kolegica, naša ugledna kostimografkinja Ika Škomrlj, u predgovoru kataloga napisala: «skice (slike) su joj jasne, snažne, pregledne što je važno za kazališne radionice, režisera i umjetnike koji sudjeluju na predstavama. Posebnost njezinih skica su čitava uprizorenja koja im daju snažan, poseban, ekspresionistički naboj.».

Izloženi su kostimi, skice i fotografije iz pet kazališnih predstava:
«Cyrano de Bergerac» (HNK Osijek, 2005.);
«Marquezomanija» (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, 2005.);
«Sam čovjek» (HNK Osijek, 2005.);
«Tata Ubu» (Kazalište slijepih i slabovidnih «Novi život», 2005.);
«Kako je Tonkica kupovala kruh» (Kazalište Mala Scena, 2004.).

O Katarini Radošević Galić

Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Odjel dizajna, 1997. godine. Za vrijeme studiranja sudjeluje na natjecanju Smirnoff 96. i XXXI. zagrebačkom salonu. Aktivno se počinje baviti kostimografijom 1997. godine kao asistentica i suradnica brojnim eminentnim hrvatskim kostimografima. Istovremeno samostalno djeluje na hrvatskoj i inozemnoj kazališnoj sceni na kojima je ostvarila niz kostimografskih rješenja za balete i drame. Dobitnica je nagrade Assiteja 2005. za najbolju kostimografiju. Članica je ULUPUH-a (Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost) i HZSU-a. Živi u Zagrebu.