Nova imena

Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu
Izložba fotografija

Od 17. do 24. lipnja u Galeriji ULUPUH mogla se pogledati izložba: “Nova imena”, fotografije studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te njihovih profesora.

Selekcija radova za izložbu: doc. Sandra Vitaljić, asist. Darije Petković
Organizacija i likovni postav: doc. Sandra Vitaljić, asist. Darije Petković

Izložbom su se već tradicionalno, četvrti puta u Galeriji ULUPUH, predstavile fotografije, radovi studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te njihovih profesora nastale u proteklih godinu dana. Na izložbi je među tridesetak studenata izlagala i prva generacija posljednje godine dodiplomskog studija, od vremena osnutka Katedre za fotografiju 2004. godine kada se fotografija konačno izborila za samostalno i ravnopravno mjesto na Akademiji, među disciplinama filmskog i elektroničkog snimanja.

Uvodni tekst u katalogu izložbe daje prikaz studija iz “studentske perspektive”: Vedran Rapo, student 3. godine, ovako opisuje studij: “Dodiplomski studij snimanja na Akademiji isprepleten je stalnim novim izazovima i znanjima. Svaki student ima priliku okušati se i isprobati različitu tehniku i tehnologiju, razvijati svoje koncepte i posvetiti se vlastitom umjetničkom radu.” te ističe značaj ove izložbe za studente: “Vrijeme je da se pokažu radovi i rad u proteklih godinu dana. Izlažu profesori, izlažu studenti, neki već poznati i afirmirani, drugi koji tek čekaju svoju priliku afirmirati se na fotografskog sceni. Jedinstvena prilika, jednima da se potvrde, a drugima da se dokažu. Sezona javne kritike je otvorena.”

Izložba je realizirana uz podršku Ministarstva kulture RH.