Nova imena 2017

Akademija dramske umjetnosti
Sveučilišta u Zagrebu
Odsjek snimanja
Izložba fotografija

Otvorenje u utorak, 9. svibnja u 19 sati

Tradicionalna godišnja izložba “Nova imena”, koja se u Galeriji ULUPUH organizira od 2005. godine, predstavlja radove studenata preddiplomskog studija snimanja i diplomskog studija fotografije, nastale tijekom nastave protekle akademske godine. Organizator je Katedra za fotografiju, a selekciju radova kao i likovni postav izložbe potpisuju Darije Petković izv.prof.art., Jelena Blagović Pavičić doc.art., Iva Prosoli pred. te Maša Bajc asist.

„Rad sa studentima prvenstveno je pitanje odgovornosti. Rad sa studentima umjetničkih usmjerenja, možda još i više. Jer od umjetnosti se uvijek očekuje. Kako pristupiti svakom studentu ponaosob, poučiti tehnici, prenositi znanje i iskustvo, usmjeriti, a ne nametnuti se i gdje postaviti granicu. Kako prepoznati iskru individualnosti i ne stajati joj na putu. S tim i sličnim pitanjima svakodnevno se susreću profesori akademija, pa tako i studija snimanja i fotografije, profesori, koji su ujedno i mentori i pedagozi, ali i sami umjetnici i nositelji vlastitih poetika. Pitanja su to, na koja svake godine odgovara i izložba Nova imena.
Pod mentorstvom Darija Petkovića, Sandre Vitaljić, Jelene Blagović Pavičić i Maše Bajc pred studente su postavljeni konkretni zadaci i vježbe, a na studentima je hoće li na zadatke samo odgovoriti ili će pak u zadanim uvjetima pokušati postići svoj maksimum i razviti vlastite ideje i prekoračiti očekivane granice.“ (Iva Prosoli, pred., iz predgovora)

POPIS IZLAGAČA

1. GODINA PREDDIPLOMSKOG STUDIJA SNIMANJA
MORANA BELANČIĆ
SARA FILIPA DELIĆ
INES GRAHOVAC
IVAN IDŽOJTIĆ
HANA ŠMEREK
HANAH ŠOPREK

2. GODINA PREDDIPLOMSKOG STUDIJA SNIMANJA
LUKA DUBROJA
MATEJA ILIJAŠEV
VEDRAN JANKOVIĆ
MATEJ JURČEVIĆ
KARLA JURIĆ
PALMA POLJAKOVIĆ
MATEJ SUBOTIĆ

3. GODINA PREDDIPLOMSKOG STUDIJA SNIMANJA
PAVLE KOCANJER
HANNA KUNIĆ
SANTANA PICCO
MAGDALENA PTIČEK
ANĐELA VIDIĆ
MATKO VODOPIJA
KOSJENKA VRHOVSKI CINDORI
LILI ZANETA

1. GODINA DIPLOMSKOG STUDIJA / USMJERENJE FOTOGRAFIJA
DEA BOTICA
VANA KATANČIĆ
DUJE MILIŠA

2. GODINA DIPLOMSKOG STUDIJA / USMJERENJE FOTOGRAFIJA
BUGA CVJETANOVIĆ
LUKA PEŠUN

Izložba se može pogledati do 19. svibnja, radnim danom i subotom od 10 do 20 sati, a nedjeljom od 10 do 13 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba, u partnerstvu s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.