Nova imena

Studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu
izložba fotografija

Selekcija radova i likovni postav izložbe:
doc. Sandra Vitaljić,
asist. Darije Petković,
asist. Jelena Blagović

Od 2. do 20. srpnja 2009. u Galeriji ULUPUH mogla se pogledati izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti pod nazivom “Nova imena”.

Zamišljena kao pregled godišnje fotografske produkcije studenata Akademije, postavljena u javnoj gradskoj galeriji, izložba je široj javnosti pružila uvid u radove mladih autora, polaznika različitih godina na Odsjeku snimanja Akademije, uz pojedine radove studenata drugih odsjeka (montaže, režije, produkcije…). Na tragu nastojanja Akademije da se unutar njenih okvira u dogledno vrijeme profilira zaseban odsjek fotografije, izložba je upoznala javnost sa tom inicijativom potičući istovremeno same studente na temeljitije bavljenje ovim medijem u okviru studija i dalje, tijekom profesionalne karijere.

Ova izložba predstavlja nova imena i iz tog razloga ima zavodljivost obećanja, nagovještaja budućnosti. (…) U posljednje vrijeme, naime i unutar najvećih nacionalnih smotri poput Salona i slično, radovi studenata redovito osvajaju nagrade žirija, pri tom ne u kategoriji „studentskih radova“ nego uopće. Možda je i ovdje atribut “studentska” tek tehnički, a ne kvalitativni opis izložbe studenata koji svojim radovima poručuju “računajte na nas”. (Maša Štrbac, iz predgovora)