Prva revija fotografija studenata ADU

U ponedjeljak, 16. svibnja otvorena je “Prva revija fotografija”, izložba fotografija studenata filmskog i TV snimanja Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Izložbu je otvorio dekan Akademije profesor Branko Ivanda.

Obzirom da se studij filmskog i TV snimanja velikim dijelom temelji na fotografiji, a velik broj studenata opredjeljuje se nakon diplome upravo za fotografiju (novinsku, reklamnu, modnu ili umjetničku), ovom se izložbom želi predstaviti upravo taj dio njihovog rada tijekom studija. Fotografije su odabrali sami studenti sa sve četiri godine studija i presjek su njihovog stvaralaštva koje obuhvaća radove nastale u okviru školskih vježbi, ali i samostalnog rada. Svaki od 25 studenata predstavljen je sa po dvije crno-bijele fotografije.

Žiri sastavljen od profesora Akademije izabrao je među njima 4 najbolje, redom:

1. nagrada: Marko Brdar
2. nagrada: Iva Šolić
3. nagrada: Srđan Kovačević
4. nagrada: Eva Kraljević

Studij fotografije u ovom trenutku u Hrvatskoj ne postoji. Međutim, prije nekoliko mjeseci na Akademiji dramske umjetnosti osnovana je Katedra fotografije sa ciljem da preraste u samostalan studij. Ova izložba koja ima ambiciju prerasti u tradicionalnu godišnju manifestaciju jedan je oblik doprinosa ostvarenju tog cilja.

www.snimanje.adu.hr

Voditeljica projekta: Sandra Vitaljić, docentica na Odsjeku snimanja ADU

Studenti autori fotografija:
Prva godina: Leo Gavranić, Marko Jerbić, Ranka Latinović, Sven Mihaljević, Ivan Zadro, Vjekoslav Skledar, Marko Brdar
Druga godina: Davor Bjelanović, Eva Kraljević, Damir Kudin, Helena Mahović, Srđan Šarić, Dragan Šiša, Iva Šolić, Nina Šperanda
Treća godina: Tomo Mareković, Ana Vrdoljak, Dinka Radonić, Danijel Hacek, Luko Marčinko, Nina Đurđević, Igor Zelić, Danijel Crnek, Ivan Kuharić, Dinko Rupčić
Četvrta godina: Danijel Bakotić, Kristijan Janton, Robert Baron
Apsolventi: Bojana Burnać, Srđan Kovačević

Izložba će biti otvorena do 21. svibnja