Radionica Graciele Olio (Argentina)

Poštovani,

pozivamo Vas na radionicu
KERAMIKA + GRAFIKA tehnike tiska na glini/porculanu/keraflexu, koja je dio ULUPUH-ovog projekta autorice Višnje Slavice Gabout, Keramički laboratorij II a koji predstavlja istraživačko – edukativni projekt, zamišljen postati platformom za nova kreativna istraživanja, nova iskustva, nove strategije, ali i nove edukacijske i komunikacijske forme u području suvremene keramike.
Renomirana umjetnica iz Argentine, Graciela Olio demonstrirati će alternativne tehnike prenošenja fotografija i crteža na keramiku kao i upoznati nas sa novim materijalom, Keraflexom (listovi fleksibilnog porculana).

Radionica će se održati u Rijeci, u ponedjeljak, 22. svibnja, te u Zagrebu, u petak, 26. svibnja 2017.godine.

MASTERCLASS: KERAMIKA + GRAFIKA tehnike tiska na glini/porculanu/keraflexu

Opis radionice:
Radionica nudi demonstraciju nekoliko alternativnih tehnika prenošenja fotografija ili crteža na glinu/porculan/ Keraflex (listovi fleksibilnog porculana). Na radionici će se izrađivati radovi s otiscima na glini i Keraflexu. Radionica je posebna po tome jer uči kako uz pomoć materijala i alata koje keramičar već posjeduje u svojoj radionici može postići na jednostavan način rezultate kao da ima profesionalne grafičke strojeve. Vrlo je primjenjiva kako za dekoraciju umjetničke keramike tako i za suvenirski program umjetnika keramičara.

Tehnike koje će se demonstrirati:

  • fotokeramika,
  • izrada vlastitih preslikača koje se nanose na keramiku/porculan/keraflex,
  • sitotisak uz pomoć alternativnih materijala, emulzija i tinta.

Trajanje radionice: 4 do 5 sati.

Polaznici:
Maksimalan broj polaznika je 20 po svakoj radionici.
Radionica je namjenjena: umjetnicima keramičarima, đacima/studentima keramičkog i grafičkog smjera, obrtnicima, dizajnerima, likovni umjetnicima i najširoj javnosti.

Cijena radionice:
Cijena radionice po polazniku je 400,00 kn, plativo u dva navrata:

  • 200,00 kn akontacije, pri prijavi na radionicu,
  • ostatak od 200,00 kn pri dolasku na radionicu.

Prijava na radionicu:
Sve zainteresirane molimo da se jave koordinatorici na projektu Danijeli Pičuljan, zaključno do
19. veljače 2017. na email: dpiculjan@icloud.com ili na mob 00385 91 596 6086.

O voditeljici radionice:

Graciela Olio (Argentina) rođena je 1959. u La Plati (Argentina). Studirala je na Fine Arts Faculty (National University) u La Plati, gdje je stekla diplomu profesora likovnih umjetnosti, smjer keramika. Pohađala je seminare fotografije i gravure Tulia de Sagastizabala na Clinic of Artwork. Redovni je profesor na katedri za keramiku Odsjeka za likovne umjetnosti „Prilidiano Pueyrredón“ pri National University of Arts, Buenos Aires (DAVPP-UNA). Radi na Odjelu eksperimentalne keramike poslijediplomskog studija o kombiniranim umjetničkim izričajima na DAVPP-UNA. Vodi seminare o svom istraživačkom radu na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima, kongresima i konferencijama. Sudjelovala je u Artist-in-Residence programima , natjecanjima i bijenalima, izlagala je samostalno kao i na skupnim izložbama u Argentini, Meksiku, Brazilu, Čileu, SAD, Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Rumunjskoj, Austriji, Francuskoj, Novom Zelandu, Australiji, Tajvanu, Kini, Koreji i Indoneziji, Hrvatskoj. Članica je Međunarodne akademije za keramiku (IAC) u Ženevi. Živi u La Plati, gdje ima svoj studio.

http://www.gracielaolio.com.ar/