Tomislav Marić : Tradicionalni kineski portret

Tomislav Marić, Tradicionalni kineski portret

Samostalna izložba fotografija

Galerija ULUPUH
Ilica 13 / 1. kat, Zagreb

5.3. – 16.3.2020.

Otvorenje u četvrtak, 5. ožujka u 19 sati.

Izložbom naziva Tradicionalni kineski portret fotograf Tomislav Marić predstavlja seriju fotografija nastalu u periodu između 2017. i 2018. godine, kada je boravio i radio u Kini. Tamo je u foto studiju Airmy, najvećoj tvrtki specijaliziranoj za portretnu fotografiju u Kini i svijetu, učio principe tradicionalne kineske portretne fotografije. Tako je postao jedini zapadnjački fotograf koji je specijalizirao ovu vrstu fotografije koju odlikuju specifična pravila kadriranja, kao i tehnika rasvjete. Fotografije karakterizira izrazita statičnost, plošnost prostora i skulpturalna kvaliteta portretiranog subjekta. Pažnja je također usmjerena na rekvizite koji uz često frontalno pozicionirane subjekte čine jedine elemente kompozicije suprotstavljene plošnoj pozadini.

Samostalnom izložbom Tradicionalni kineski portret Tomislav Marić, profesionalni fotograf s dvadesetogodišnjim iskustvom, približava nam naizgled drugačiju i daleku kulturu kroz niz portreta. Gledajući portrete posjetitelj stječe dojam kao da je i sam subjekt iste opservacije, pa čak fascinacije.

Izložba će se moći razgledati do 16. ožujka, radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena.
Ulaz na izložbu je slobodan.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.