/ 54+ online / RADIONICA: Tijelo riječi – Što govori koža

Pozivamo vas na besplatnu radionicu Tijelo riječi – Što govori koža voditeljica Neve Lukić i Josipe Bubaš.

Književno-izvedbena radionica Tijelo Riječi ima dugu tradiciju i velik broj prijatelja i polaznika, a  kombinacijom pisanja i plesnog pokreta teži stvaranju sinestezije duha i tijela.
Poticaj za online radionicu Što govori koža pjesnički je projekt Neve Lukić koji se bavi pojavom ježenja, a koje je možda najeklatantniji primjer sinergije tijela i riječi. Koliko puta ste se naježili kad vam je netko ispripovijedao neki doživljaj ili priču? Ježite li se na glazbu ili kad vidite zmiju?
Online radionica Što govori koža pristupit će stvaranju poezije i pokreta kroz fizičke impulse koje ćemo stimulirati na različite načine – pripovjedačkim tehnikama, taktilnim, auditivnim i senzorno-motoričkim podražajima. Zapitat ćemo se na koje sve načine naša koža može međusobno komunicirati, a da nismo u istom prostoru. Na radionici će nastati pokret i literarni tekst koji će se potom spajati u pripovjedačke cjeline koje se ostvaruju kroz pokret.

Voditeljica: Neva Lukić
Spisateljica i pjesnikinja. Magistrirala je povijest umjetnosti i arheologiju u Zagrebu i Teoriju moderne i suvremene umjetnosti na sveučilištu Leiden u Nizozemskoj. Surađuje s umjetnicima iz različitih umjetničkih područja, od performansa do eksperimentalnih filmova.

Voditeljica: Josipa Bubaš
Doktorirala je na Odsjeku za Interdisciplinarne humanističke znanosti Svečilištu Zadru s temom Tjelesnost izvedbe i izvedba tjelesnosti. Bavi se tijelom i pokretom, sudjeluje na raznim festivalima, objavljuje likovne kritike. Kurirala je Performans Art Festival u Osijeku 2019. godine, a kao vanjska suradnica predavala je kolegij Povijest umjetnosti na ADU.

Polaznici: Program radionice namijenjen je osobama treće životne dobi, s navršenih 55 godina.
Broj polaznika: Predviđeno je 15 polaznika/ca. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Radionica je besplatna!

Termini:
18. 4., utorak, 18:30
20. 4., četvrtak, 18:30
25. 4., utorak, 18:30
27. 4., četvrtak, 18:30
2. 5., utorak, 18:30
4. 5., četvrtak, 18:30
9. 5, utorak, 18:30
11. 5., četvrtak, 18:30
16. 5., utorak, 18:30
18. 5., četvrtak, 18:30
23. 5., utorak, 18:30
Vrijeme trajanja radionica: 01:30

Radionica se provodi online – na Zoom platformi.

PRIJAVITI SE MOŽETE NA: 54plusulupuh@gmail.com

Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnom fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost ULUPUH-a.