Izložba „Vrijeme prošlo u vremenu sadašnjem“

U utorak, 7. rujna 2021. u 19h u uglednoj Galeriji MAERZ u Linzu (Austrija), otvorit će se izložba „Vrijeme prošlo u vremenu sadašnjem“ koja okuplja sedam Austrijskih i pet Hrvatskih umjetnika koji se bave temom neizvjesnosti sjećanja.

Uvodno obraćanje: Rainer Nöbauer-Kammerer (Galerija MAERZ)

O izložbi će govoriti: Paola Orlić (autorica i kustosica izložbe)

Izlažu:
Hassan Abdelghani (HR) / Elisa Andessner (AT) / Sarah Decristoforo (AT) / Petra Fohringer (AT) / Stefan Mittlböck-Jungwirth-Fohringer (AT) / Vladislav Knežević (HR) / Isa Riedl (AT) / Otto Saxinger (AT) Leo Schatzl (AT) / Alen Sinkauz (HR) / Nenad Sinkauz (HR) / Igor Zirojević (HR).

Pokrenut u suradnji Austrijskih umjetnika i članova umjetničkog udruženja MAERZ Petre Fohringer i Stefana Mittlböck-Jungwirth-Fohringera s hrvatskim kolegama iz pulske Galerije MAKINA-umjetnikom Hasanom Abdelghanijem te Paolom Orlić, autoricom koncepta i kustosicom izložbe, izložbeni projekt „Vrijeme prošlo u vremenu sadašnjem“ predstaviti će raznovrsne pozicije i raznorodne umjetničke prakse koje “sjećanja” propituju u njenim mnogostrukim refleksijama. Od promišljanja kategorije istinitosti sjećanja i manipulacije istih u smislu memorijskog konstrukta s dalekosežnim odjecima u svakodnevici umjetničke prakse- od
evokacija tihih, intimnih do otvorenih političkih stavova, postav selekcije radova sedam austrijskih i pet hrvatskih umjetnika u Galeriji Maerz predstavit će multifasetirani uvid u široko interpretacijsko polje memorijske nesigurnosti i neizvjesnosti.

Trajanje izložbe: od 8. rujna – 15. listopada 2021

Umjetničko društvo MAERZ, Eisenbahngasse 20 / A 4020 Linz, tel: +43 / (0) 732/771786
Radno vrijeme: uto – pet: 15:00 – 18:00