Ada Kezić: livADA

1.9. – 13.9.2022.

Galerija ULUPUH
Ilica 13, Zagreb

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 1. rujna u 19 sati.

“Kompleksna uravnotežena cjelina majstorsko je djelo prirode: livada. Naizgled jednostavna, diskretna u svojoj složenosti, podsjeća koliko je savršenih oblika i savršeno odmjerenih kompozicija nastalo u svijetu flore, suptilnim nijansama u kombiniranju dijelova i skupina dijelova.
Ada Kezić inspiraciju za dizajn svjetiljki pronalazi upravo u skladu nesputanog ekosustava livade; analizira strukturu, profinjene geometrijske oblike komponirane u elegantne organske forme. I u prostoru galerije stvara svoju vlastitu livadu, svoj vlastiti ekosustav koji podsjeća na povezanost s izvornim, na povezanost
s moćnom i snažnom prirodom koja u oblikovanju skriva matematički savršene omjere. Jednako precizno, dizajnerica oblikuje predmete koji danju funkcioniraju kao efektni vizualni markeri u prostoru, a noću se transformiraju u svojevrsne vizualne zagonetke koje obavijaju izvor svjetla, propuštaju ga u gradaciji svjetlosnih zraka u proboju kroz proreze organskih formi.” Ksenija Foretić, iz predgovora izložbe

Ada Kezić, produkt dizajnerica. 1996. je magistrirala na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do 2010. je radila kao in house designer za razne hrvatske proizvođače namještaja. 2013. osniva vlastiti dizajnerski studio A1 FORMAT. Radi na projektima koji objedinjuju industrijski/produkt dizajn, dizajn interijera i eksterijera, izložbeni i grafički dizajn. Profesionalni je član HZSU-a, HDD-a, ULUPUH-a i ZZID-a pri HGK. Izlagala je na međunarodnim sajmovima i izložbama u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Ljubljani, Kölnu, Stockholmu, Milanu. Glavni joj je moto: Jednostavnost.

web: www.a1-format.hr
facebook: a1formatstudio
instagram: a1.format
web shop: www.eto-design.eu
facebook: etodesign
instagram: eto.designshop

Posjetitelji će moći razgledati izložbu do 13. rujna u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, radnim danom od 10 do 20 sati i subotom od 10 do 18 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH.

 

*fotografija: Dražen Lapić, kala 5F 2×60/2×90/2×120 BW (crno-bijela)