EDU ULUPUH / DIGITALNE PRILAGODBE / ILUSTRACIJA I OGLAŠAVANJE

Upoznajte dizajnera i ilustratora Vedrana Klemensa, člana ULUPUH-ove Sekcije za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo . Vedran je autor je brojnih uspješnih marketinških kampanja temeljenih na ilustracijama kao što su PIPI, etikete za Pivovaru Medvedgrad ili Veliki hrvatski naivci za Carnet. Njegove ilustracije već su nekoliko puta bile Google Doodles.

Diplomirao je vizualne komunikacije na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu i slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prije nego što se posvetio samo ilustraciji radio je dugo u jednoj od većih marketinških agencija kao dizajner i art director. Tako i počinje i traje njegova veza ilustracija te marketinške i oglašivačke industrije. Ono što je važno za Vedrana je da se iznimno dobro služi digitalnim alatima, digitalnom olovkom i tabletom i naravno softverima za crtanje.

Pogledajte video s Vedranom Klemensom na ULUPUH-ovom You Tube kanalu:

 

Autorica projekta Ivana Musić / video i montaža Tomislav Marić / grafika Tomislav Krajcer / stručna suradnica Katarina Dimšić

Projekt EDU ULUPUH / DIGITALNE PRILAGODBE realiziran je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija.