Hackn3t poziv na online rezidencije

Hackn3t je online rezidencijalni program s ciljem prikazivanja svakodnevne digitalne umjetničke, programerske, ili druge kreativne tehnološke prakse u obliku mrežnih konferencijskih poziva otvorenih javnosti.
Pozivamo sve zainteresirane da pošalju prijedloge vlastitih performansa, artist-talkova, predavanja, radionica (…) koji će se odvijati na hacklabovoj mrežnoj infrastrukturi te pod permisivnom licencom ostati dostupni na mreži.

Nakon poboljšanja epidemioloških i prostornih uvjeta hackn3t će se, uz mrežni, opet početi odvijati i u fizičkom prostoru.

Autorska naknada za rezidencijalno gostovanje je maksimalno ukupno 2200HRK, isplativo po autorskom ugovoru ili računu. Visina naknade ovisi o vrsti angažmana i trajanju rezidencije. Kako ne želimo limitirati formate i potičemo raznolikost prijava molimo da željenu naknadu navedete u prijavi.

Upute za prijavu nalaze se na https://hacklab01.org/hackn3t/hr
Za sve dodatne upite javite se na info@hacklab01.org

Hackn3t koristi VPS serversku infrastrukturu i BigBlueButton slobodno softversko rješenje za prikazivanje sadržaja. Rezidenti_ce se obvezuju osigurati adekvatnu internetsku vezu (min 1.5 Mbit upload, 5 Mbit za HD sadržaj), te posvetiti vrijeme za upoznavanje s platformom prije početka same rezidencije. Program se odvija na engleskom jeziku.

Hacklab01 je projekt AKC Attack i umjetničke organizacije Format C, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture RH, Zaklade “Kultura Nova” i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.