Igor Zirojević: Pula grad interval II: Čuvari

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb
4.4. – 15.4.2019.
Otvorenje u četvrtak, 4.4. u 20 sati

Na otvorenju će književnik Milan Rakovac čitati svoje stihove uz glazbeni performans Alena Sinkauza.

Izložba fotografija Čuvari pulskog fotografa i arhitekta Igora Zirojevića predstavlja izbor od 13 fotografija velikog formata 100 x 70cm, recentnog opusa iznjedrenog iz drugog dijela umjetničke trilogije Pula: Grad Interval a koja se bavi i na osebujan način interpretira neke od najznačajnijih arhitektonskih ostvarenja u gradu Puli za vrijeme Italije. Nerijetko stigmatizirana krutom označiteljskom sintagmom talijanske “fašističke arhitekture” s jasnim negativnim ideološkim predznakom, pulska arhitektura nastala u vrijeme Italije, uhvaćena objektivom fotografa Zirojevića nije nipošto puko dokumentarističko bilježenje arhitekture Grada po sebi, već vrlo suptilno režirana intimna pripovijest o mjestu u kojem se talože arhetipske slike duboko zabilježene u autorovoj vlastitoj memorijskoj matrici.“ (Paola Orlić, iz kataloga izložbe)

Igor Zirojević je fotograf, grafički dizajner i arhitekt rođen u Puli 1967. Diplomirao je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani. Godine 1998. osniva Stožer, vlastiti studio za grafički dizajn, fotografiju i vizualne komunikacije.  Od 2012. proširuje djelatnost na izdavaštvo kada u vlastitoj nakladničkoj kući Studiolab izdaje prve umjetničke (foto)monografije. Član je ULUPUH-a, a od 2019. i HZSU-a kao umjetnički fotograf.
www.igorzirojevic.com
fb Igor Zirojević Photography

Izložba će se moći razgledati do 15. travnja, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Organizator izložbe:
ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH.

Katalog na : https://issuu.com/ulupuh/docs/igor_zirojevic_katalog