Ines Zrnc Gregorina – Feelings

Galerija ULUPUH
Ilica 13 / 1. kat

16.4. – 29.4.2021.

„Izložba multimedijalne umjetnice mlađe generacije INES ZRNC GREGORINA i njenog suradnika i koautora izložbe PETRA VARATA, fotografa i videografa, propituje snagu umjetnosti i osjećaja kroz različite medije, stavlja u korelacije ljubav, ljepotu, strahove, ego i borbu protiv prenaglašenog ega ispreplićući lijepo i nelijepo, stvarajući svojevrsnu “ljepotu” ružnoće, parafrazirajući svakodnevno i nekonvencionalno te kontekstualizirajući sve naše svjesne i podsvjesne unutarnje borbe, strahove i osjećaje.“ Ivana Bakal (iz predgovora)

Radovi/instalacije na izložbi rezultat su višegodišnjeg rada Ines Zrnc Gregorina i Petra Varata, a dio njih je autorica izložila na studentskim izložbama u Galeriji Tekstilno tehnološkog fakulteta, pod mentorstvom Pauline Jazvić i Ivane Mrčela.

 

INES ZRNC GREGORINA

Modna dizajnerica, kostimografkinja, make-up artistica te konceptualna umjetnica. Članica ULUPUH-a u dvije sekcije i HZSU-a. Tijekom modne karijere osvojila je brojne nagrade za modne kolekcije na hrvatskim i inozemnim revijama. Radove izlaže na brojnim izložbama. U modi joj je specijalnost recikliranje stare odjeće, materijala i predmeta i stvaranje novih modnih, umjetničkih i funkcionalnih predmeta i odjeće. Pokrenula brand Vintage Picnic u sklopu kojeg reciklira odjeću. Kao kostimografkinja radila na nekoliko igranih filmova, TV serijama domaće i strane (HBO) produkcije, kazališnim predstavama, te brojnim glazbenim i reklamnim spotovima.

Film ‘Uzimam’, koji su u potpunosti napravili Ines Zrnc Gregorina i Petar Varat (s autorskom glazbom Ivana Beuca) prikazan je na Pula Film Festivalu 2019 nakon čega je pozvan kao jedini hrvatski film na međunarodni filmski festival u Braunschwigu, Njemačka.

 

PETAR VARAT

Novinar, urednik i voditelj digitalnih projekata, a zadnjih se godina posvetio vizualnoj umjetnosti. Radi kao fotograf, snimatelj, DOP i montažer na video spotovima, dokumentarnim i kratkim filmovima. Radio na nekoliko video spotova hrvatskih i slovenskih izvođača, namjenskih i reklamnih spotova kao DOP i/ili redatelj.

 

Otvorenje izložbe je u petak, 16. travnja od 18 do 20 sati.

Posjetitelji će moći razgledati izložbu do 29. travnja u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH.