Ivan Antunović : Poluizdanja 2009-2019

samostalna izložba

Galerija ULUPUH
Ilica 13 / 1. kat
18.03. – 30.03.2022.

„Izložbom Poluizdanja grafički dizajner Ivan Antunović radi puni krug i simbolički završava s projektom koji je započeo 2009. i tiho ga priveo kraju pred početak pandemije, u međuvremenu već otvorivši novo poglavlje u svom dizajnerskom i izdavačkom radu. Premda taj naslov zvuči kao autoironični, samozatajni humor, poluizdanja su doslovan prijevod samog imena projekta, službeno obično navođenog kao 0.5, a preneseno Half Releases. Izvan konteksta glazbe, odnosno nezavisnog muzičkog izdavaštva i scene kojoj pripada, projekt u svojih deset godina postojanja i jest bio samozatajan – bio je javan ali u isto vrijeme duboko osoban, u njemu se prožimalo nekoliko Antunovićevih umjetničkih identiteta, cijela jedna slojevita mitologija koju na ovom mjestu možemo samo površinski dotaknuti. Također, ovo je u pravom smislu izložba grafičkog dizajna, ali Half Releases nije samo dizajnerski projekt nego vizualna manifestacija jedne ideje, svjetonazora, razumijevanja glazbe i njene vizualne, društvene, emocionalne i komunikacijske dimenzije.“ (Marko Golub, iz predgovora)

Ivan Antunović rođen je 1975. godine u Zagrebu. Po završetku školovanja (Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, odjel grafičkih tehnika, 1994.), grafičkim dizajnom profesionalno se počinje baviti 1995. i kontinuirano u struci djeluje do danas. Dugogodišnje iskustvo stekao je radom u oblikovnoj i oglašivačkoj industriji, nakon čega početkom 2012. godine kreće u samostalne vode. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva, ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Danas radi i stvara u statusu samostalnog umjetnika.

Otvorenje izložbe je u petak, 18. ožujka od 19 do 21 sat.

*Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, koriste maske, održavaju distancu i koriste dostupan dezinficijens, te dolaze unutar navedenog termina (19 do 21). Broj posjetitelja je ograničen i molimo sve za razumijevanje.

Radno vrijeme Galerije ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, je radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Izložba je realizirana uz financijsku potporu  Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.

**Foto: prikaz otiska / štambilja sa stiliziranim logotipom “0.5 IS X”, povodom 10. godine samizdatske aktivnosti DIY etikete 0.5. Oblikovanje logotipa: Ivan Antunović (Nieuw NDG), 2019.