Izložba Jane Grgasović: “Što sanja keramička peć?”

U Brigadinom Showroomu u Centru Kaptol otvorena je izložba članice ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo Jane Grgasović.

Prema riječima autorice izložba „Što sanja keramička peć?“ ističe se na vremenskoj crti njenog stvaralaštva s obzirom da se prvi put umjetničkom keramikom predstavlja u svom gradu. Uz izbor recentnih radova sa skupnih izložbi održanih u Hrvatskoj i Sloveniji, izložena su i nova, još nepredstavljena djela. Skulpture su nastale na zadane teme više skupnih izložbi i raznovrsnih su motiva. Svima im je međutim zajedničko da pričaju priču kroz interakciju forme i boje, ravnopravnih i nerazdvojnih u mojem pristupu umjetnosti. To su priče optimizma, osebujnosti i bogatstva života kroz koje se provlače humor i pomak u percepciji svijeta.

Izložba je otvorena do 09.11.2023.

Jana Grgasović rođena je u Zagrebu 1978. Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prvu samostalnu izložbu keramičkih skulptura održala 2021. godine u Starom Gradu na Hvaru. Od 2021. članica je Ulupuh-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo. Sudjelovala na desetak žiriranih skupnih izložbi u Hrvatskoj i Sloveniji. Na izložbama Zelina 21, Ex Terra Krško 2021. i 2022. za svoje radove prima počasna priznanja te 3.nagradu na izložbi “Priča o dvorihtniku” u Slovenskoj Bistrici 2023. godine. Članica je Hrvatske komore arhitekata, ULUPUH-a i Društva keramikov in lončarjev Slovenije.