Izložba polaznika radionice Recikliramo, kreiramo, stvaramo projekta „Kreativni 54+“ u Galeriji ULUPUH

U srijedu, 24. srpnja 2019. godine u 19,00 sati u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14, održat će se otvorenje izložbe Recikliramo, kreiramo, stvaramo, na kojoj će biti predstavljeni radovi nastali na istoimenoj radionici modnog i tekstilnog dizajna i reciklaže. Radionica se održavala u okviru ULUPUH-ova projekta „Kreativni 54+“ pod vodstvom samostalne umjetnice Jadranke Hlupić Dujmušić i asistentice Tekstilno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Petre Krpan.

Kroz tri ciklusa radionica posvećena trima različitim materijalima te procesom recikliranja u njima, osobe starije životne dobi iz Grada Zagreba upoznale su se s tehnikama oslikavanja, dizajniranja i slikanja na svili, dizajniranja predmeta od vune i dizajna proizvoda od otpadne kože te ručno izradili nove, jedinstvene i suvremene predmete koji će biti prezentirani na izložbi. Izložba će biti postavljena u Galeriji ULUPUH od 24. do 27. srpnja.

Projekt Kreativni 54+ ciklus je radionica iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna te izvedbenih i scenskih umjetnosti namijenjenih populaciji starijoj od 54 godine. Cilj ovog projekta je pružiti dodatni umjetnički  i edukativni sadržaj našim sugrađanima kao i obogatiti društveni i kulturni život osobama starije životne dobi. Nositelj projekta je ULUPUH (Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti) na Poziv Ministarstva kulture RH „Umjetnost i kultura 54+“, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture RH.

Za više informacija možete kontaktirati voditeljicu projekta Helenu Tokić Jurković putem e-mail adrese 54plusulupuh@gmail.com.