Izložba Voda 2020

Izložba VODA 2020

VODA 2020
Anualna, tematska, žirirana izložba radova članova ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju
Galerija Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb
19. 3. – 2. 4. 2020.

Zbog ovogodišnje preporuke da se ne održavaju izložbe i skupovi s većim brojem sudionika, snimili smo video otvaranja i postava naše izložbe VODA 2020 kako bi autori i ljubitelji fotografije uživali u tim fotografijama te zapamtili koliko nam je VODA značajna: https://youtu.be/z3tunz58Jhs

Virtualnu galeriju možete pogledati na Facebook stranici Sekcije za fotografiju ULUPUH-a: https://www.facebook.com/FsULUPUH/posts/2643545499302710

Katalog izložbe možete pogledati na sljedećem linku: https://issuu.com/ulupuh/docs/voda2020-webkatalog-ok

VODA je jedan od osnova postojanja života na Zemlji. Ne samo što čini velik dio naše planete i našeg bića te što bez nje fizički ne možemo preživjeti, VODA je naša radost i tuga, inspiracija i motivacija, tj., naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Na ovogodišnjoj izložbi VODA 2020 članovi Sekcije za fotografiju Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) i osmu godinu zaredom fotografijom prikazuju nove slike te životno važne supstance. Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima: prikazana je u tekućem i čvrstom stanju; tekuća ili zamrznuta kao snijeg/led; u dvije tehnike – crnobijelo i u boji; ograničena ili kao velike prostranstvo; u detaljima, kao rijeka ili more; sa živim bićem ili bez… Kad pomislimo da smo sve vidjeli, razveseli nas mnoštvo novih “neviđenih” motiva s vodom.
Luka Mjeda, ULUPUH – Sekcija za fotografiju, Zagreb, 19.03.2020

Izlažu: Miroslav Arbutina, Janko Belaj, Marko Čolić, Saša Ćetković, Marin Dražančić, Denis Gržetić, Maja Hrnjak, Nino Željko Jelenski, Lorna Kijurko, Branimir Kralj, Ivan Kustić, Iva Lulić, Anto Magzan, Mario Majcan, Tomislav Marić, Roman Martin, Miro Martinić, Robert Matić, Ratko Mavar, Karmen Orlić, Zoran Osrečak, Mario Periša, Petar Sabol, Hrvoje Serdar, Walter Sirotić, Igor Šeler, Zvonimir Tanocki, Siniša Uštulica.

Zahvaljujemo svim umjetničkim fotografima, članovima Sekcije za fotografiju ULUPUH-a, koji su ustupili svoje radove za izložbu na temu Voda koji će poslužiti kao podloga za osmo izdanje kalendara Voda / Water u izdanju Rotary kluba Zagreb Medvedgrad. Sva sredstva prikupljena od donacija za kalendare će biti iskorištena za financiranje projekta Zdrava voda za sve.
Rotary klub Zagreb Medvedgrad se od svog osnutka 2009. godine opredijelio za očuvanje vode kao jedinstvenog resursa te dostupnost pitke vode na cijelom teritoriju Republike Hrvatske kao preduvjeta za normalan život. U 2020. godini naša ambicija je ugraditi pročistače vode u nekoliko sela u općini Gornja Stubica čime će više od 2000 stanovnika dobiti pristup zdravoj i sanitarno ispravnoj vodi. Ovim putem ćemo smanjiti rizik od bolesti vezanih uz konzumaciju mikrobiološki neispravne vode i potaknuti ostanak stanovnika u svojim domovima. Zahvaljujemo organizatoru izložbe Luki Mjedi, Galeriji Modulor kao i svim umjetnicima i sponzorima u ovom projektu. Uvjereni smo da će nas ljepota izloženih fotografija potaknuti da se s još više obzira odnosimo prema vodi kao prirodnom i životnom bogatstvu.
Hrvoje Čeović, Predsjednik Rotary klub Zagreb Medvedgrad

Rotary klub Zagreb Medvedgrad inicijator je i pokrovitelj izložbe VODA 2020 te kalendara u kojem će se objaviti odabrane fotografije s izložbe. Kalendar VODA 2020~2021 prati rotarijansku godinu od 1. srpnja 2020. do 30. lipnja 2021. godine. Sav prihod od donacija za ovaj kalendar ide u humanitarne svrhe, a svi fotografi doniraju prava korištenja svojih djela za izradu ovog kalendara.

 

Fotografija naslovnice: Roman Martin, Skógafoss vodopad, Island, 2018