Milena Rogulj: Age Is Just A Number

Galerija ULUPUH
Ilica 13/ 1. kat, Zagreb
3. – 15.3.2022.

Kolekcija ‘Age is just a number’ (AgeIsJustANumber) nastala je u okviru ULUPUH-ovog projekta Kreativni54+ ostvarenog u okviru Poziva Ministarstva kulture i medija RH „Umjetnost i kultura 54+“, a financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija RH. Osnovni cilj bio je angažirati starije osobe iz raznih krajeva Hrvatske kako bi se kroz njihova znanja i usavršavanja raznih tradicionalnih vještina više uključile u zajednicu i na taj način podigli kvalitetu života.
Ideja dizajnerice Milene Rogulj bila je okupiti žene u što većem broju i uz jedno kvalitetno druženje i izmjenu znanja i informacija o našoj bogatoj etno baštini stvoriti jednu odjevnu kolekciju u kategoriji avangardne visoke mode. Tako je nastala radionica „Novi hrvatski krpež“ koja se mjesec dana odvijala u prostorijama Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, a pohodile su je 32 gospođe od 55 do 75 godina.
U toj radionici stvoreno je 18 vanserijskih modela, većinom rukom izrađenih tehnikama vezenja, pletenja, kukičanja i drugim manje poznatim tradicionalnim vještinama.
Kolekcija je na oduševljenje polaznica i mnogih prisutnih bila prikazana u obliku performansa/revije u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Milenina ideja da se hrvatsko etno blago ‘otme zaboravu ‘ na način da ga spoji sa visokom modom veliki je iskorak u hrvatskom modnom svijetu.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 3. ožujka od 19 do 21 sat.

*Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, koriste maske, održavaju distancu i koriste dostupan dezinficijens, te dolaze unutar navedenog termina (19 do 21). Broj posjetitelja je ograničen i molimo sve za razumijevanje.

Radno vrijeme Galerije ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, je radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Izložba je realizirana uz financijsku potporu  Ministarstva kulture i medija RH.