Mirela Ivanković Bielen: Minijaturni svijet animiranog filma

Samostalna izložba animiranog filma

 „Neposlušne“ u ULUPUH-u! Kroz istoimeni film, predstavljamo rad MIRELE IVANKOVIĆ BIELEN, ilustratorice, animatorice i članice ULUPUH-ove sekcije za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo.

 

Galerija ULUPUH
Ilica 13 / 1. kat

18/01–31/01/2021

 

„Animirani film „Neposlušne“ MAŠE UDOVIČIĆ i JULIANE KUČAN , u produkciji LUMA FILMA iz Zagreba, svjetlo dana je ugledao 2017. godine. Realiziran je tehnikom digitalne cut-out animacije likova čiji dizajn, zajedno sa scenografijom, potpisuje MIRELA IVANKOVIĆ BIELEN.  Film je to socijalne tematike koji na razigran i vedar način obrađuje razvoj odnosa žene i društva posljednjih stotinjak godina. Autorica je izložbu zamislila u dva segmenta. U prvom, konvencionalnom dijelu, uokvirene scenografije, likovi u dijelovima spremni za animaciju, razvojni proces izrade od crteža do prave lutke, sitni predmeti čiji detalji se vide tek povećalom kao i ostali kreativni materijali korišteni u filmu, posjetitelju se predstavljaju na uobičajen način; u vitrinama, ovješeni na zidove ili pak na projekcijskom platnu. Na zidovima je predstavljen cijeli proces proizvodnje animiranog filma.

Drugi dio, surogat je izložbe i radionice u kojem se nalaze interaktivni izlošci kojima je cilj posjetitelja uvući u događaj, potičući ga na kreativno izražavanje. Posjetitelji mogu varirati emocije na licu glavne junakinje filma u prirodnoj veličini; biti malo neposlušni i okušati se u stvaralačkom procesu za radnim stolom punim boja, kartončića, drvaca i ljepila. „Elizabeta Wagner, prilagođeno iz predgovora

 

Izložba će se moći razgledati od 18.01. do 31.01. u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb, radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

Posebno u vrijeme digitalne 16. Noći muzeja animirani film “Neposlušne” možete pogledati online na poveznici https://vimeo.com/231840454

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Zagreba.

 

Kontakt: Galerija ULUPUH, 01 4813 746

 

*Molimo posjetitelje da se zbog svoje i opće sigurnosti pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.