NATJEČAJ: Dodiri – tematska, selektirana izložba ULUPUH-ove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo

Poziv članovima ULUPUH-ove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo za prijavu za sudjelovanje na izložbi:

Dodiri
tematska, selektirana izložba ULUPUH-ove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo

Organizator: ULUPUH
Kustos i selektor izložbe: Elizabeta Wagner
Koordinacija: Tatjana Grgurina Vučetić, Sekcija za tekstilno stvaralaštvo

Prostor i vrijeme održavanja izložbe:
Galerija ULUPUH, Ilica 13/1 kat, Zagreb, 23.11.-5.12.2022.

Rok za prijavu: 15.9., do ponoći

Koncepcija izložbe:  
Zadnjih godina, razvojem tehnologije, većinu podražaja dobivamo elektronski – vizualno i slušno. Koliko su i palpatilne senzacije zapravo važne za ljudsku komunikaciju, i mentalno zdravlje, postali smo svjesni tijekom lockdowna uzrokovanog pandemijom. Tehnološki smo nikad povezaniji i razvijeniji, fizički nikad dalji. Prvi osjet je dodir, on se razvija i osjeća najvećim ljudskim organom, kožom i prenosi nam mnogobrojne važne informacije iz naše okoline. Ovom izložbom potaknuli bi članove Sekcije da u svojim radovima koriste ručno izrađene materijale; tkanine, prediva i pletiva sa fokusom na površinu koja kod gledatelja izaziva specifičan podražaj. Pozivaju se autori da isfilcaju, namotaju, ispredu, ispletu, naberu, istkaju, izvezu, ili isprepliću svoju umjetnost. Izložba je zamišljena tako da posjetitelji diraju i pipaju; dodirom dožive izložene radove, pa molimo autore da osim na vizualni obrate pažnju i na taj element pri izradi svojih djela.

 

Pozivaju se članovi ULUPUH-ove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo koji u temi mogu pronaći zanimljiv poticaj za rad, da se prijave na izložbu.

Kustosica zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.

 

Prijaviti se može do 3 rada. Mogu se prijaviti radovi nastali između 2020. godine do trenutka prijave. Imajte na umu da je prostor Galerije ULUPUH relativno mali za ovakve skupne izložbe na kojima može sudjelovati do 30 autora – prijavite radove koji neće zauzeti prevelik prostor.

 

Uvjet za prijavu:
Prijaviti se mogu redovni članovi ULUPUH-ove Sekcije za tekstilno stvaralaštvo, ukoliko su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel. 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr.

 

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem ili ispuniti prijavnicu u prilogu, najkasnije do 15. rujna 2022. godine – u tu svrhu treba:

 

  • ispuniti online Prijavnicu (https://form.jotform.com/222072074674353 ):
  • na adresu ured2@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova – fotografije trebaju biti u jpg formatu, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak: ne manjoj od 300 dpija. Iz tih će se fotografija odabrati jedna koja će se, u slučaju da rad bude odabran, reproducirati u katalogu. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju rada imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za Dodire“.

 

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti na CD-u i prijavnicu u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Ilica 13 / 1.kat, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 15. rujna između 11 i 15 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako Vam je prvi, elektronski način nedostupan, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija, a o rezultatima žiriranja svi autori bit će obaviješteni putem elektronske pošte najkasnije do kraja listopada.

Autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svom trošku, u dogovorenom roku. O vremenu i mjestu dostave radova za izložbu izvijestiti ćemo Vas uz objavu o rezultatima žiriranja. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova, kao niti njihove dostave i povrata.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

 

Kontakti:

Tatjana Grgurina Vučetić, 091 2007086

Elizabeta Wagner, 0981773312

Bella Rupena (za tehnička pitanja oko prijave) – 01 481 3746