NATJEČAJ HZSU-a ZA PRIJEM NOVIH ČLANOVA

Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika raspisala je natječaj za prijem novih članova u HZSU i priznavanje prava na uplatu doprinosa za mirovinsko i invalidsko te zdravstveno osiguranje iz sredstava proračuna Republike Hrvatske

Zbog okolnosti epidemije COVID – 19,  mape kandidata za prijem u HZSU dostavljat će se u digitalnom obliku u pdf formatu do 50 MB putem on line obrasca:

https://form.jotform.com/210402656793052

Rok za virtualnu dostavu mapa/portfolia je 25.02.2020. do 12 sati.

Molimo sve umjetnike koji će ove godine podnositi zahtjeve za priznavanje prava na uplatu doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje iz sredstava proračuna Republike Hrvatske da dostave mape sa uvidom u cjelokupnu dokumentaciju radova ili izložbi nastalih  u posljednjih 5 kalendarskih godina (od 01.01.2016. do 31.12.2020.) obavezno je dostaviti  popis realiziranih projekata prema kriteriju pojedine sekcije /www.hzsu.hr pod PRAVILNIK/, radi izdavanja potvrde umjetničke strukovne udruge ULUPUH o ispunjenim brojčanim kriterijima.

Kandidati prema uvjetima Pravilnika moraju ispuniti samo jedan od kriterija ( a, b, c, ili d…) u cijelosti, u posljednjih 5 kalendarskih godina. Za pripremu mape najvažnije je detaljno pročitati uvjete iz Pravilnika za pojedinu sekciju u prilogu i na linku:

http://hr.hzsu.hr/Struktura-WEB-a/Glavna-navigacija/Pravilnik

 

POTREBNO JE PRILOŽITI:

  • digitalnu mapu radova sa dokazima o realiziranim izložbama ili projektima u posljednjih 5 godina prema kriterijima HZSU-a sa skeniranim katalozima za kriterij realiziranih izložbi (naslovnica, impresum i objavljeni radovi u katalogu) ili pdf izdanja (za knjige, ilustraciju i fotografiju). Ukoliko nemate kataloge moguće je predati pdf medijske objave koje dokazuju realizaciju projekta u pdf formatu. Ukoliko imate više pdf-ova, molimo da sve zipate (komprimirate) u jednu mapu.

 

  • digitalnu mapu radova sa uvidom u umjetničko stvaralaštvo, dodatni radovi (fotografije radova, ilustracije i sl. u pdf formatu). Uvid u vaše umjetničko djelovanje.

 

  • cjeloživotnu biografiju

 

Uvjet za dobivanje potvrde za članove ULUPUH-a je uredno plaćena članarina do 2021. godine. Umjetnicima koji nisu članovi ULUPUH-a neće moći biti izdana potvrda od strane ULUPUH-a.

__________________________________________________________________

Popis ostale administrativne dokumentacije koja se uz mapu predaje u HZSU (porezne kartice, prijavnica i sl. ) bit će objavljen na njihovim stranicama po objavi natječaja.

Najavljujemo da će se u HZSU dostavljati digitalne mape radova uz mape radova u fizičkom obliku.