NATJEČAJ: IdeJA -PRODUŽEN ROK DO 20.5. do ponoći

Poziv članovima Sekcije za keramiku, porculan i staklo ULUPUH-a za prijavu za sudjelovanje na selektiranoj izložbi na slobodnu temu pod nazivom 

IdeJA

Prostor održavanja: Galerija ULUPUH, Ilica 13/1. kat
Vrijeme održavanja: 20.6.-3.7.2023.

Rok za prijavu do 20.5.2023. do ponoći

Autori na natječaj mogu prijaviti neizlagane radove nastale u zadnje tri godine. Time se daje prilika svim članovima da predstave svoje djelovanje i osobne preokupacije u proteklom razdoblju. Slobodna tema pretpostavlja veću širinu i različitost u pristupu i tehnologijama izrade. Cilj je potaknuti na umjetničko djelovanje, te izložbom promovirati osobni izražaj svakog autora.

Kustosica i selektorica: Elizabeta Wagner

Uvjeti za prijavu:
– prijaviti se mogu redovni i počasni članovi, te studenti pripravnici ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo
– redovni članovi ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr
– mogu se prijaviti recentni radovi nastali u posljednje tri, neizlagani u Hrvatskoj
– radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
– Umjetnički savjet Sekcije zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima-keramičarima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti umjetnici ne podliježu selekciji.
– pojedini autor može prijaviti jedan rad, osnove ne veće od 50 x 50 cm. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova za izložbu.

Način prijave:
Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 20.5.2023. godine, do ponoći (nakon toga neće se više biti moguće prijaviti) – u tu svrhu treba:

– ispuniti online Prijavnicu (dostupna na poveznici https://form.jotform.com/230543343322041 )

– na adresu ulupuh.ured2@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova – fotografije trebaju biti u jpg formatu, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak (2000 piksela po dužoj stranici). Radovi trebaju biti snimljeni iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za Ideju“. Radovi će biti selektirani putem fotografija. Fotografiju za koju želite da ide u katalog označite „za katalog“.

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Ilica 13/ 1. kat, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 19.5.2023. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako nemate pristup računalu ili internetu, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija te će svi autori o rezultatima biti obaviješteni mailom, najkasnije do 1.6.2023. godine.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

Autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svom trošku. O vremenu i načinu dostave radova u galeriju autori će biti naknadno obaviješteni.