Natječaj: Nacionalna baština – amfiteatar u Puli PRODUŽENI ROK 7.7.

Poziv članovima  ULUPUH-a za prijavu za sudjelovanje na izložbi:

Nacionalna baština – amfiteatar u Puli (pulska Arena)

 

Rok za prijavu produžen do 7. srpnja 2021., do ponoći

 

Autorica koncepcije, kustosica izložbe i autorica likovnog postava: Ivana Bakal

Žiri za odabir radova: Ivana Bakal, Višnja Slavica Gabout, Branka Hlevnjak

 

Prostor i vrijeme održavanja izložbe:

Galerija ULUPUH, Ilica 13 / 1. kat, 10000 Zagreb

1.9.-13.9.2021.

 

Koncepcija izložbe:

Izložba se tiče radova nastalih na temu hrvatske nacionalne baštine i ove se godine održava po treći puta. U prvom izdanju (2015.) bila je posvećena kinološkoj baštini, u drugom izdanju (2017.) čipki, u trećem izdanju (2019.) katedrali sv. Jakova u Šibeniku, a za ovu je godinu kao inspiracija odabran amfiteatar u Puli (Pulska arena) – kao motiv u tekstilu, odjeći, kiparstvu, nakitu, fotografiji, keramici, ilustraciji, karikaturi, multimediji i dr. Umjetnici svih sekcija pozivaju se da u svom mediju likovno odgovore stvarajući unikatno djelo, ali i moguć prepoznatljiv umjetnički suvenir.

Amfiteatar u Puli ili pulska Arena najveći je i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Uspoređujući ga s više od 200 rimskih amfiteatara, plašt pulskog amfiteatra s četiri stubišna tornja je najsačuvaniji i rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja. Po veličini zauzima šesto mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu, te je jedini u svijetu čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana.

Prispjele radove selektirati će žiri u sastavu: Ivana Bakal, Višnja Slavica Gabout i Branka Hlevnjak.

Cilj projekta/izložbe je aktivno uključivanje ULUPUH-a u kreativnu i kulturnu industriju povezivanjem sa svim potrebnim segmentima za izradu i plasman umjetnina suradnjom s partnerima iz turističkog i gospodarskog sektora.

 

Prijava radova:

Za sudjelovanje na izložbi autori se prijavljuju sukladno propozicijama ovog poziva. Prijaviti se mogu svi redovni članovi ULUPUH-a, počasni članovi i studenti-pripravnici. Redovni članovi ULUPUH-a mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr

Kustosica izložbe, u dogovoru s članovima žirija, zadržava pravo poziva istaknutih autora koji nisu članovi udruge da sudjeluju na izložbi.

Pojedini autor može prijaviti do tri (3) rada. Imajte na umu da je prostor Galerije ULUPUH relativno mali za ovakve skupne izložbe na kojima može sudjelovati do 30 autora – prijavite radove koji neće zauzeti prevelik prostor.

Radovi se prijavljuju putem online Prijavnice dostupne na https://form.jotform.com/ulupuh/nacionalna-bastina

Na adresu ulupuh.ured2@gmail.com  treba poslati fotografiju rada/radova  – fotografije trebaju biti u jpeg formatu, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak: ne manjoj od 300 dpija. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za Nacionalnu baštinu“.

Predajom prijavnice i fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

Krajnji rok za prijavu je srijeda, 7. srpanj 2021. do ponoći (nakon toga roka neće se biti moguće prijaviti).

Rezultati žiriranja

Radovi će biti žirirani preko fotografija. O rezultatima autori će biti obaviješteni mailom, najkasnije do 25. srpnja 2021. Odluke žirija su konačne i neopozive te se na njih ne može žaliti.

 

ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije radova za izložbu. Odabrani autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svome trošku. O vremenu i načinu dostave radova u galeriju autori će biti obaviješteni uz obavijest o rezultatima žiriranja.

 

Veselim se suradnji!
Ivana Bakal, kustosica izložbe

 

Kontakt za eventualna pitanja uz temu izložbe:  Ivana Bakal, 095 8666 738, ivanabakal@gmail.com

Kontakt za tehnička pitanja oko prijavnice: Galerija ULUPUH, 01 4813 746, galerija-ulupuh@zg.t-com.hr