Natječaj: Stravinsky – 50 godina kasnije

Poziv članovima ULUPUH-a za prijavu za sudjelovanje na izložbi:

Stravinsky – 50 godina kasnije

Rok za prijavu: četvrtak, 30. rujan, 2021., do ponoći

Organizator: ULUPUH

Autorica izložbene koncepcije: Elizabeta Wagner

Žiri: Elizabeta Wagner, Lazer Rok Lumezi, Bella Rupena

Prostor i vrijeme održavanja izložbe: Galerija ULUPUH, Ilica 13, Zagreb, 19.11.-02.12.2021.

 

Koncepcija:

Povodom pedesete obljetnice smrti Igora Stravinskog želja je skupnom izložbom članova ULUPUH-a odati počast velikom skladatelju. Obzirom na raznolikost interesa i područja kojima se skladatelj bavio, tema se može proširiti na sve ULUPUH-ove Sekcije, svim zainteresiranim članovima ULUPUH-a. Stravinsky je kao kozmopolit proživio dva svjetska rata, gospodarsku krizu, španjolsku gripu, svjetski optimizam nakon 2. svjetskog rata, „hladni rat“ između Amerike gdje je živio i Rusije iz koje je potekao. Njegov život može biti odlična inspiracija za široki dijapazon raznovrsnih umjetničkih djela. Želja autorice koncepcije je da umjetnici povuku paralelu s vremenom kada je nastalo Posvećenje proljeća, Žar-ptica ili Petruška sa današnjicom, da odgovore izazovu i na nov način interpretiraju glazbu i priču – bilo kroz sliku, fotografiju, ilustraciju, skulpturu, keramiku, kostim carevića Ivana, lik ljubomornog lutka Petruške ili nakit dostojan dobrovoljne Žrtve za plodnu budućnost. Ovom izložbom umjetnici mogu svojim djelima pokazati unutarnju snagu i posvetiti novo proljeće koje dolazi, pazeći da istovremeno „ostanu svoji do kraja“ kao što je to Stravinskom pošlo za rukom. Također, kustosica bi htjela potaknuti publiku da se zapita jesmo li kao društvo napredovali 50 godina nakon maestrove smrti ili ćemo živjeti zarobljeni u vječnim krugovima, ponavljajući povijest?

Obzirom na još uvijek neizvjestan razvoj situacije s epidemijom, predlaže se autorima/cama da osmisle prezentaciju svog rada i u online okruženju ako za to postoji mogućnost i odgovara njihovoj ideji.

Prijaviti se mogu svi redovni članovi ULUPUH-a, počasni članovi i studenti-pripravnici.

Uvjeti za prijavu:

  • redovni članovi/ce mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mejlom na ulupuh@zg.t-com.hr
  • mogu se prijaviti recentni radovi koji nisu izlagani
  • radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
  • autorica koncepcije zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi.

Pojedini autor može prijaviti do 3 rada. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije radova za izložbu.

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 30. rujna 2021. godine, do ponoći (nakon toga neće se više biti moguće prijaviti) – u tu svrhu treba:

 

  1. ispuniti online Prijavnicu ( https://form.jotformeu.com/prijavnice/stravinsky )
  2. na adresu ulupuh.ured2@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova. Fotografiju koju želite da bude prezentirana u katalogu treba poslati sa naznakom “za katalog”, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak: ne manjoj od 300 dpija. Kod prostornih radova potrebno je da budu snimljeni iz najmanje tri osnovna kuta gledanja. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za Stravinsky – 50 godina kasnije“. Fotografije odabranih radova biti će objavljene u katalogu izložbe.

 

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti u obliku ispisa/fotografije u Galeriju ULUPUH, Ilica 13, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 30. rujna, između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako nemate pristup računalu ili internetu, jer uvelike otežava obradu podataka.

 

Radovi će biti selektirani preko fotografija te će svi autori o rezultatima biti obaviješteni pismenim putem, najkasnije do 15. listopada.

ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije radova za izložbu. Odabrani autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svome trošku. O vremenu i načinu dostave radova u galeriju autori će biti obaviješteni najkasnije dva tjedna pred otvorenje izložbe.

 

ROKOVI:

  • Prijava: do 30. rujna 2021., do ponoći. Nakon toga neće se više biti moguće prijaviti. Prijava mora sadržavati ispunjenu prijavnicu s podacima o autoru i radovima, fotografije treba poslati na mail ulupuh.ured2@gmail.com (vidjeti gore)
  • O rezultatima će autori biti obaviješteni pismenim putem (mailom), najkasnije do 15. listopada.

Kontakti:

Elizabeta Wagner, elizabeta.wagner@gmail.com  , 098 177 3312 (eventualna pitanja u vezi koncepcije izložbe)

Galerija ULUPUH, Ilica 13, Zagreb, 01 4813 746, galerija-ulupuh@zg.t-com.hr (tehnička pitanja u vezi prijave)