Natječaj: Suvremena kazališna i filmska scena 2019. – 2021.

Poziv za prijavu radova za izložbu Suvremena kazališna i filmska scena 2019. – 2021.

Rok za prijavu: ponedjeljak, 12. travanj 2021.

Poštovani članovi Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost ULUPUH-a,

u pripremi je naša već tradicionalna bienalna izložba SUVREMENA KAZALIŠNA I FILMSKA SCENA koja će se ove godine održati u Galeriji ULUPUH, Ilica 13, 1. kat, Zagreb, od 4. do 17. svibnja 2021. godine.

Pozivamo članove Sekcije, umjetnike iz polja kazališne i filmske umjetnosti te performansa – scenografe, kostimografe, dizajnere svjetla, majstore maske, majstore krojače, majstore rekvizite da prijave svoje radove u kazalištu, filmu, televiziji i dr. nastale od svibnja 2019., tijekom 2020. ili u 2021., do datuma prijave.

Oblici radova: makete, kostimi, fotografije, skice, rekvizite, video…

Radove će selektirati stručni žiri u sastavu: Dinka Jeričević, Doris Kristić i Saša Fistrić.

Uvjeti za prijavu:

  • prijaviti se mogu redovni i počasni članovi ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost
  • redovni članovi Sekcije mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mailom na ulupuh@zg.t-com.hr
  • pojedini autor može prijaviti do 3 rada
  • radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
  • žiri ima pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti-umjetnici ne podliježu selekciji.

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 12. travnja 2021. godine, do ponoći

Radovi se prijavljuju putem online Prijavnice dostupne na https://form.jotformeu.com/prijavnice/kazaliste-i-film

Na adresu ulupuh.ured2@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova(najviše 5 fotografija po radu) – fotografije trebaju biti u jpeg formatu, u rezoluciji već pripremljenoj za tisak. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za Suvremenu i kazališnu filmsku scenu 2021“.

Iznimno, samo oni autori koji nemaju pristup računalu, mogu prijavu i fotografije dostaviti na CD-u i u pisanom obliku u Galeriju ULUPUH, Ilica 13,1. kat, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 12. travnja  između 10 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako Vam je prvi, elektronski način nedostupan, jer uvelike otežava obradu podataka.

Predajom prijavnice i slanjem fotografija autor garantira vlasništvo na svim pravima za njihovo objavljivanje. Ovom prijavom također svi autori, jednako kao i urednici i kustosi, primaju na znanje i odobravaju da svi ULUPUH-u predani materijali (fotografije i rukopisi) postaju dio bogatog arhiva ULUPUH-a, kojima će se udruga u dobroj vjeri koristiti u promidžbene svrhe, kao i za potrebe stručnih osvrta i recenzija te znanstvenih pregleda.

ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova za izložbu. Autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svom trošku, u dogovorenom roku. O vremenu i mjestu dostave radova za izložbu pravovremeno ćemo Vas izvijestiti.

Radovi će biti žirirani preko fotografija. Rezultate odabranih radova i autora poslat ćemo svim prijavljenima na mail adresu iz prijavnice.  Odluke žirija su konačne i neopozive te se na njih ne može žaliti.

ROKOVI:

  • Prijava: ponedjeljak, 12. travanj 2021. do ponoći: https://form.jotformeu.com/prijavnice/kazaliste-i-film Nakon toga neće se više biti moguće prijaviti (vidjeti gore način prijave)
  • Rezultati natječaja bit će najkasnije do 17. travnja 2021.
  • Dostava radova za izložbu bit će u petak 30. travnja  – o točnom terminu dostave autori će biti obaviješteni uz obavijest o radovima odabranima za izložbu. Autori dostavljaju radove i otpremaju ih iz Galerije o svome trošku.

Za Sekciju,

Ivana Bakal, predsjednica