NATJEČAJ Vizije 2023: Akromatsko u suvremenom modnom izrazu -produženo do 1.5.

Poziv za prijavu članovima Sekcije oblikovanje odijevanja ULUPUH-a za sudjelovanje na bijenalnoj tematsko-problemskoj žiriranoj izložbi Sekcije

Vizije – Akromatsko u suvremenom modnom izrazu

Rok za prijavu : 1. svibanj  (do ponoći)

Inicijator i nositelj izložbe: Sekcija za oblikovanje odijevanja ULUPUH-a

Organizator: ULUPUH

Autorica izložbene koncepcije: Jadranka Hlupić-Dujmušić

Selektorice radova: Petra Krpan i Jadranka Hlupić-Dujmušić

Likovni postav izložbe: Davor Klarić

Prostor i vrijeme održavanja izložbe: Galerija ULUPUH, Ilica 13, Zagreb, 1.6.-14.6.2023.

Koncepcija:

Prema definiciji akromatske boje su crna, bijela, i svi tonovi sive. U značenju se crna povezuje sa tajanstvenim, strahom, depresijom, a ponekad i personificira smrt. Nasuprot njoj bijela boja je simbol jednostavnosti, radosti, čistoće i motivacije. Nastavljajući se na izložbe iz nedavne prošlosti, i bojama kao njihovim temama, bijenalna izložba pod nazivom Akromatsko u suvremenom stavlja pred dizajnera izazov u kojem će dati odgovor prema osobnoj interpretaciji tj. ideji. Da li će dizajneri pratiti uobičajeno značenje (ne)boja, otići u suprotnost, grafizam, virtualni prikaz, montažu ili instalaciju pokazat će izložba koja će kao i do sada pomicati granice modnog dizajna i umjetnosti na tragu svjetskih modnih događanja. To je ujedno i osnovna bit svih dosadašnjih izložbi sekcije za oblikovanje odijevanja.

Sudionici izložbe:
Redovni i počasni članovi/ce Sekcije za oblikovanje odijevanja te pozvani gosti

Uvjeti za prijavu:

  • redovni članovi/ce mogu se prijaviti samo ako su prethodno podmirili sve obveze prema ULUPUH-u, tj. članarine – za aktualno stanje nazovite Tajništvo ULUPUH-a, poslovnu tajnicu Ivanu Musić, na tel 01 4552 595, 01 4576 919, radnim danom između 10 i 13 sati, ili pošaljite upit mailom na ulupuh@zg.t-com.hr
  • mogu se prijaviti radovi nastali nakon rujna 2021. godine koji nisu izlagani
  • radovi koji se prijavljuju bit će selektirani
  • autorica koncepcije zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi.

Pojedini autor može prijaviti do 2 rada. ULUPUH ne preuzima obvezu produkcije radova za izložbu.

Način prijave:

Prijavljuje se elektronskim putem, najkasnije do 1. svibnja 2023. godine, do ponoći (nakon toga neće se više biti moguće prijaviti) – u tu svrhu treba:

  1. ispuniti online Prijavnicu: https://form.jotform.com/prijavnice/vizije-2023
  2. na adresu ulupuh.ured2@gmail.com treba poslati fotografiju rada/radova  – fotografije trebaju biti u jpg formatu. Fotografiju koja ide u katalogu molimo označiti „za katalog“ te je poslati u rezoluciji već pripremljenoj za tisak. U slučaju potrebe, uz fotografiju rada možete priložiti skice. Molimo Vas da fotografiju imenujete istim nazivom kojeg ćete navesti u Prijavnici, kako bismo mogli povezati fotografiju i opis. Poruku naslovite „za VIZIJE 2023“.

Iznimno, samo oni autori koji prijavu i radove ne mogu poslati elektronskim putem, mogu ih dostaviti cd-u/USB sticku u Galeriju ULUPUH, Ilica 13, Zagreb, osobno ili zemaljskom poštom, da stignu do 28. travnja, između 11 i 16 sati. Molimo Vas da tom obliku prijave pribjegnete samo ako nemate pristup računalu ili internetu, jer uvelike otežava obradu podataka.

Radovi će biti selektirani preko fotografija te će svi autori o rezultatima biti obaviješteni pismenim putem (mailom), najkasnije do 20. svibnja.

Odabrani autori dostavljaju radove u galeriju i nakon izložbe otpremaju ih iz galerije o svome trošku. O vremenu i načinu dostave radova u galeriju autori će biti obaviješteni najkasnije dva tjedna pred otvorenje izložbe.

ROKOVI:

  • Prijava: do 1. svibnja 2023., do ponoći. Nakon toga neće se više biti moguće prijaviti. Prijava mora sadržavati ispunjenu prijavnicu s podacima o autoru i radovima, fotografije treba poslati na mail ulupuh.ured2@gmail.com (vidjeti gore)
  • O rezultatima će autori biti obaviješteni pismenim putem (mailom), najkasnije do 20. svibnja.

Kontakti:

Jadranka Hlupić-Dujmušić, jadrankahp@gmail.com  (eventualna pitanja u vezi koncepcije izložbe)

Galerija ULUPUH, Ilica 13, Zagreb, 01 4813 746, galerija-ulupuh@zg.t-com.hr (tehnička pitanja u vezi prijave)

Davor Klarić, 0915439023, davorin.klaric@gmail.com