Poziv za sudjelovanje na 28. Bijenalu ilustracije u Bratislavi – BIB 2021.

Hrvatski centar za dječju knjigu – Hrvatska sekcija IBBY-ja od 1997. godine organizira nastup hrvatskih ilustratora na BIB-u i prema statutu BIB-a odgovara za odabir umjetnika koji će predstavljati Hrvatsku.

Svaki ilustrator ima pravo sudjelovati s najviše 10 ilustracija iz najviše 2 objavljene knjige. Izlažu se knjige i originalne ilustracije. Umjetnici koji su već sudjelovali na BIB-u mogu sudjelovati s knjigama objavljenim od 2019. do 2021. godine, a oni koji prvi put sudjeluju mogu izabrati knjige objavljene u prethodnih 5 godina. Knjige moraju zadovoljavati opremom i kvalitetom. Odabrane ilustracije treba u knjigama označiti.

Rok za prijavu je 12. ožujka 2021. godine.
Knjige s označenim ilustracijama i podacima za kontakt (broj telefona, adresa i elektronička adresa) poslati najkasnije do 12. ožujka na adresu:

Isabella Mauro
Gradska knjižnica
Hrvatski centar za dječju knjigu
Starčevićev trg 4
10 000 Zagreb

Knjige se mogu predati i osobno na info-pultu Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice u radno vrijeme knjižnice, radnim danom od 8 do 20 i subotom od 8 do 14 sati.

O izboru za BIB 2019. odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

  1. dr. sc. Frano Dulibić, redoviti profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu
  2. Petra Dolanjski, povjesničarka umjetnosti, Odjel za djecu Knjižnice S. S. Kranjčevića, KGZ
  3. Olga Majcen Linn, povjesničarka umjetnosti, voditeljica Galerije Vladimira Nazora, KGZž

Obavijest o izboru umjetnika za nastup na BIB-u 2021. bit će poslana elektroničkom poštom do 26. ožujka 2021. kada će se odabrane autore zatražiti originalne ilustracije i prijavnice koje će se o trošku Hrvatskog centra za dječju knjigu dostaviti u Bratislavu.

Međunarodna izložba ilustracija na BIB-u trajat će od 15. 10. 2021. do 9. 01. 2022. godine u Bratislavskom dvorcu, a originali će autorima biti vraćeni do travnja 2022. godine.

Podijeljeno sa http://www.kgz.hr/hr