PREDAVANJE: Ljubomir Miščević “Arhitektura visoke energetske učinkovitosti”

Srijeda, 15. ožujak, 18 sati
Galerija ULUPUH, Ilica 13, Zagreb

Na zadnji dan izložbe Arhitektura visoke energetske učinkovitosti koja prikazuje projekte i ostvarenja opusa arhitekta Ljubomira Miščevića, a obuhvaća više od četrdeset godina kontinuiranog projektantskog, istraživačkog i inovacijskog rada u području napredne visoko učinkovite energetske arhitekture,od pasivne sunčane arhitekture osamdesetih do ovovremene arhitekture energetskog standarda – modela pasivne kuće (A+), autor će u Galeriji ULUPUH 15. ožujka održati istoimeno predavanje s početkom u 18 sati.

Posebno bi nam bilo drago da nam se pridruže članovi i članice ULUPUH-a iz Sekcije za arhitekturu, Sekcije za oblikovanje arhitektonsko-urbanističkih maketa te Sekcije za vrtnu i pejzažnu arhitekturu.

Ljubomir Miščević od 1984. godine objavljuje kontinuirano na hrvatskim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima referate, projekte i studije. Recenzent je stručnih i znanstvenih publikacija, član i voditelj stručnih hrvatskih i međunarodnih udruga. Održao je brojne samostalne i grupne izložbe u zemlji i inozemstvu. Urednik je i član uredništava stručnih domaćih i međunarodnih časopisa. U svojem djelatnom opusu, ostvario je dvadesetak obiteljskih kuća većinom pasivnih sunčanih, niskoenergetskih, inteligentnih i pasivnih (A+) zgrada raznih namjena, dvadesetak interijera, produkt i grafičkih rješenja dizajna, brojne povremene i stalne postave izložbi, kazališne i TV scenografije. Sudjeluje na domaćim i inozemnim arhitektonsko urbanističkim i dizajnerskim natječajima na kojima je nagrađivan.

Organizator: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti
Predavanje je organizirano u sklopu izložbe koja je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.