Predavanje ŠTO SVE ČINI(MO) KOSTIM(OM)? dr. sc. Martine Petranović i doc. dr. art. Ivane Bakal

Poziv na predavanje iz ciklusa Kazališna putovanja  Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa

Dr. sc. Martina Petranović i doc. dr. art. Ivana Bakal:

ŠTO SVE ČINI(MO) KOSTIM(OM)?

(osvrt na skup i izložbu Critical Costume 2020: The Costume Agency, Oslo, 21. – 23. kolovoza 2020.)

Hrvatski centar ITI, Basaričekova 24, 10000 Zagreb

četvrtak, 11. veljače 2020. u 12:00 sati

 

U sklopu ciklusa Kazališna putovanja Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa poziva sve zainteresirane na predavanje ŠTO SVE ČINI(MO) KOSTIM(OM)? posvećeno znanstvenoj konferenciji i izložbi Critical Costume 2020: The Costume Agency koja je izvorno trebala biti održana u Oslu od 21. do 23. kolovoza 2020., ali je zbog izbijanja pandemije virusa COVID-19 dijelom prebačena u online okruženje. Predavanje će održati dr. sc. Martina Petranović i doc. dr. art Ivana Bakal koje su na skupu sudjelovale prilogom o kostimografskim istraživanjima u hrvatskom kazalištu u posljednja tri desetljeća, a predavanjem će predstaviti neke od najpoticajnijih tema i radova s toga velikog međunarodnog istraživačkog i umjetničkog projekta u kojem je sudjelovalo nekoliko stotina izlagača iz cijeloga svijeta. U sklopu predavanja bit će predstavljen i bogat likovni materijal.

Predavanje će se održati uživo, uza sve epidemiološke mjere, i online. Zoom za predavanje dostupan je na poveznici: https://us04web.zoom.us/j/7255146846?pwd=SlNTVSthRXlpN1F6M3dpb25ZUFRDQT09; Meeting ID: 725 514 6846; Passcode: 185198.

 

Dr. sc. Martina Petranović teatrologinja je zaposlena u Odsjeku za povijest hrvatskoga kazališta HAZU i autorica više izložbi i monografija o povijesti hrvatske kostimografije i scenografije te njezinim istaknutim predstavnicima.

Doc. dr. art. Ivana Bakal kostimografkinja je i multimedijalna umjetnica, predsjednica ULUPUH-a i vanjska suradnica na studiju kostimografije pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, autorica brojnih izložbi te urednica više izdanja o predstavnicima hrvatske scenografije i kostimografije.