PREDSTAVLJANJE REZULTATA PRVE FAZE KONSTRUKTIVNE OBNOVE DVORCA ORŠIĆ U JAKOVLJU

U petak 30.6. u Dvorcu Oršić u Jakovlju, u vlasništvu Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ULUPUH i Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU, svečano su predstavljeni rezultati konstruktivne obnove Dvorca za koji je HDLU osigurao sredstva iz Fonda solidarnosti EU.

Uz predstavnike Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), Zagrebačke županije, općine Jakovlje uvaženim gostima obratila se i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Na svečanosti su prisustvovali članovi Upravnog odbora ULUPUH-a Anastazija Debelli i Ada Kezić i Ljubomir Miščević, član Sekcije za arhitekturu ULUPUH-a, te voditeljica Galerije ULUPUH Bella Rupena, koji su zajedno s ministricom i gostima razgledali do sada ostvarene rezultate.

Slavlje Dvorca umjetnika nastavlja se i u subotu, 1.7. od 14 do 19 sati uz piknik u Parku skulptura gdje će svi zainteresirani moći prisustvovati jedinstvenim vođenim turama kroz Dvorac te imati priliku saznati detalje o njegovoj povijesti i budućoj namjeni.