PRIJAVITE SE NA RADIONICE 58. ZAGREBAČKOG SALONA

Prijavite se za sudjelovanje na radionicama u sklopu 58. zagrebačkog salona koje će se održavaju na tri lokacije u gradu Zagrebu!

21.1. 11:00 – 13:00, Galerija ULUPUH
Hrvoje Đukez: Plastic jungle – radionica za javnost

Radionica izrade predmeta od plastičnog otpada, otvorenog tipa za javnost i sve uzraste. Trajanje radionice je okvirno 2 sata. Ideja je pri radionici pokušati izvesti neki trajni predmet koristan bliskom prostoru događanja (stolac, ručka za ladicu, natpis…) ili pak korisno pojedincu. Naravno, osnova ideja je upoznavanje javnosti s problemima i slabim rješenjima nezbrinutog otpada, potreba za odvajanjem i komunikacija mogućih rješenja. 

Radionica je namijenjena za uzraste 12+. Od polaznika se očekuje donošenje nekog plastičnog otpada iz svog kućanstva.

Način prijave: na e-mail adresu ulupuh@gmail.com poslati prijavu na radionicu s naznakom “Prijava na Plastic jungle”. Prijave su otvorene do 20. 1., a potvrdu o primitku na radionici dobit ćete povratno na mail.

21.1. 13:30 – 15:30, ULUPUH
Željko Blaće i Sanja Bachrach Krištofić: Wiki ABC workshop HrW inicijative
Webinar i radionica

HrW inicijativa bavi se progresivnim praksama na Wikipediji i Wikimedijinim tzv. sestrinskim projektima, upotrebom njihovih resursa servisa/alata/sadržaja/procesa i metoda, softvera MediaWiki, kako iz tehnološke, tako i iz organizacijske perspektive. Posebno se bavi temama vidljivosti, relevantnosti, raznovrsnosti i uključivosti sadržaja, sudionika i praksi, informiranjem, inspiriranjem, osnaživanjem, sudjelovanjem i educiranjem raznovrsnih socijalnih grupa i pojedinaca. Nastala je početkom 2020. kao projekt serije edukativnih radionica i webinara te promotivnih i koordinacijskih djelatnosti. Fokus je uglavnom na deficitnim sadržajima, manjinskim i ranjivim skupinama te feminističkim, queer i antirasističkim metodama rada. U tom pogledu HrW inicijativa slična je etabliranim progresivnim Wikimedijinim inicijativama poput Art+Feminism, AfroCROWD, Les sans pagEs, WhoseKnowledge i drugima.

Način prijave: na e-mail adresu ulupuh@gmail.com i glam@mi2.hr poslati prijavu s naznakom “Prijava na Wiki ABC workshop HrW inicijative.” Uz prijavu je potrebno poslati jednu rečenicu motivacije za sudjelovanje na radionici te kraće informacije o iskustvu u kulturi. Prijave su otvorene do 20.1., a potvrdu o primitku na radionici dobit ćete povratno na mail.

28.1. 11:00-13:00, 13:00-15:00, LAUBA
DB Indoš & Tanja Vrvilo: Radionica: Šahtofonski pancerizam iz instrumentarija DB Indoša
Ekstremno-muzičku radionicu vode Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo. 

Na radionici pancerizirane šahtofonije na temelju vokalno-instrumentalnih skica razvijamo partiturne kompozicije na dvovratoj bas-električnoj gitari, oklopljenoj ozvučenom metalnom kutijom i zatvorenoj dvama šaht poklopcima. Sajlama i oprugama razapete gitare lebde u bestežinskoj šahtofonskoj kapsuli za radioničke sastave od dueta do seksteta. Sudionici radionice pokreću zvučno višeglasje trzalicama magneta, navojnih vijaka, metalnih valjaka, glasom i prstima. Snimamo megafonske glasove i memorijske lupere zagovarajući ideju polimuzikalnosti koja povezuje zajednički zvučno-izvedbeni rad u arkestralne formacije.

Radionica se odvija u suradnji s grupom Goran Glad, uz gostovanje glazbenice i teatrologinje Anamarije Žugić Borić.

Način prijave: na e-mail adresu ulupuh@gmail.com poslati prijavu na radionicu s naznakom “Prijava na Radionicu: Šahtofonski pancerizam iz instrumentarija DB Indoša”. Prijave su otvorene do 25. 1., a potvrdu o primitku na radionici dobit ćete povratno na mail.