(S)tvarnost surogata ili surogat (s)tvarnosti

Živimo u svijetu koji je u velikoj mjeri artificijelan i gdje se izgubila granica između stvarnosti i virtualnog na materijalnoj, emotivnoj i mentalnoj razini. Kada smo razmišljale o tematskoj izložbi koja bi bila bliska i prirodna Sekciji za tekstilno stvaralaštvo, nametnula nam se tema surogata – na svim razinama – koju je Jasna Štih Kapetanić predložila kao osnovu koncepcije izložbe, inspirirana aktualnošću Vukotićevog „Surogata“.

Iz predgovora Ive Körbler, selektorice i kustosice izložbe

Idejni koncept izložbe: Jasna Štih Kapetanić

Likovni postav izložbe: Iva Körbler, Tatjana Grgurina Vučetić

Zbog preporuke da se ne održavaju izložbe i skupovi s većim brojem sudionika, snimili smo video otvorenja i postava (autor: Tomislav Marić) kako bi izložba (S)tvarnost surogata ili surogat (s)tvarnosti došla u vaše domove.

Katalog izložbe možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://issuu.com/ulupuh/docs/surogat-stvarosti-katalog-web

Redovito pratite i naše objave na društvenim medijima: Facebook i Instagram gdje ćemo sljedećih dana predstavljati autore i njihove radove s izložbe (S)tvarnost surogata ili surogat (s)tvarnosti.

IZLAŽU:

Sekcija za tekstilno stvaralaštvo: Tatjana Grgurina VučetićAjla Hebib ŠpoljarecVesna JakićNataša KneževićVesna KolobarićAndrijana LucićAndrea PavetićLili PoljakSanja ŠebaljJasna Štih KapetanićSnježana Vego

Sekcija za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita: Smiljka FranjićSabina KolonićEva LumeziLazer Rok LumeziZdravka RadićSonja Turner Fegić

Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost: Ivana Bakal, Katarina Radošević Galić

Sekcija za keramiku, porculan i staklo: Diana Sokolić

Sekcija za oblikovanje odijevanja: Biserka Šipek

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.