Rajna Buzić Ljubičić

Rajna Buzić Ljubičić, primijenjena umjetnica, grafička dizajnerica (1943., Zagreb).
Primarno djeluje na području vizualnih komunikacija i fotografije. Obrazovanje započinje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na grafičkom odsjeku, a zatim na slikarskom odsjeku gdje pokazuje istančan senzibilitet za kolorizam. Nakon diplome 1968. posvećuje se fotografiji kojom se koristi pri oblikovanju grafičkih sadržaja. 1970-ih razvija niz rješenja u domeni vizualnih komunikacija. Tako osvajaju II. nagradu velikog javnog natječaja za logo slovenske tekstilne i modne industrije Almira Radovljica. Članica je Tima vizualne komunikacije koji osniva Boris Ljubičić. Od projekata na kojima sudjeluje najznačajniji je onaj za VIII. Mediteranske igre u kojem koristi fotografske i slikarske metode što utječe na tretman boja i vizualnu originalnost rada. Od 1987. radi u STUDIO INTERNATIONAL d.o.o. kao slobodni autor. Samostalni rad dolazi do izražaja na izložbenim plakatima “Željko Pušić: ručno tkanje” s kojima je predstavljena 1999. u publikaciji The European Design Annual.

Izlaganja, nagrade i priznanja:
1979. – BIO 8, Ljubljana
1980. – 8. Međunarodno bijenale plakata, Varšava
1980. – Godišnja nagrada Vladimir Nazor za umjetnička ostvarenja na području likovnih i primijenjenih
umjetnosti
1981. – ZGRAF 3 Zagrebačka izložba grafičkog dizajna s međunarodnim sudjelovanjem
1981. – BIO 9, Ljubljana

Komentari o radu i metodologiji;
1 – Suradnje i kolaborativni rad (Doprinos i utjecaj u sklopu tima ili kolektiva)
Suradnja sa Borisom kao Art direktorom i ostalim članovima tima me stavljala u sredinu tog procesa ili bolje reći između koncepta i tehničke realizacije.
2 – Konceptualno i / ili izvedbeno najzreliji rad
Rad na dvije izložbe Željka Pušića su kompletni i sasvim autorski projekti.
3 – Upotreba slikarskih/fotografskih metoda u grafičkom oblikovanju
Uporaba fotografije i boja, to je dosta utjecalo na projekt vizualnog identiteta VIII mediteranskih igara, Boris i ja smo po obrazovanju akademski slikari.