Vrtna i pejzažna arhitektura

Kriteriji za prijem u Sekciju:

  • najmanje 5 autorskih projekata iz područja vrtne i pejzažne arhitekture; ili
  • 3 isključivo autorska projekta, uz to 2 ili više projekata interdisciplinarnog karaktera, u kojima je kandidat isključivi nositelj i kreator vrtno-pejzažne komponente.

U svim radovima kandidat treba pokazati poznavanje i pravilnu primjenu materijala u oblikovanju pejzaža, posebno biljnog materijala, kamena, drva i sl.

O Sekciji:

Pejzažni arhitekti okupljaju se unutar ULUPUH-a od njegova osnutka, djelujući isprva unutar Sekcije arhitekture. Tako su istaknute autorice vrtne (krajobrazne) umjetnosti u Hrvatskoj, Silvana Seissel i Angela Rotkvić, članice ULUPUH-a od 1950. godine. Sekcija za vrtnu i pejzažnu arhitekturu danas okuplja članove koji oblikuju gradske parkove, dječja igrališta, šetališta, zelene površine u gradskim naseljima, industrijskim objektima, školama, grobljima, rekreacijskim područjima i spomeničkim prostorima. Svoj rad predstavljaju na izložbama, sudjeluju na brojnim javnim natječajima te su dobitnici mnogih nagrada i priznanja (Zagrebački saloni i dr.). Unutar ULUPUH-a organiziraju niz skupnih i samostalnih izložbi (VRTNE ARHITEKTICE ZA TKALČIĆEVU ULICU (1992.), I PARKOVI SE RAĐAJU (1993.), TRAGOM PRIRODE (1998.), VRTOVI ZA GRAD, VRTOVI ZA LJUDE (2000.) i dr.

Članovi