Andreja Deskar

Rođena je 19. siječnja 1976. godine u Zagrebu. Kreativnost i osjećaj za umjetničko izražavanje javljaju se spontano u najranijoj mladosti kroz igru i mnoštvo ideja prenesenih na papir, a poslije na tekstil i platno. Istovremeno slika na platnu i na staklu. Upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Dizajn odjeće i tekstila.
Kao dizajnerica odjeće i tekstila i dalje koristi svaku priliku za učenje i profesionalno napredovanje. Sudjelovala je u radu više likovnih radionica, te vodila nekoliko njih za polaznike mlađeg uzrasta.
Radila je u tvrtkama Zapos d.o.o. i Regeneraciji d.d. kao dizajner unikatnih tepiha i tapiserija. Dizajnira krznene kapute/predmete za krznariju Dvoravić. Odjeća joj se prodaje u kući hrvatske mode “Tea”.
U studenom 2015. godine je premijerno održana dječja lutkarska predstava “Rođendan u čarobnoj šumi” za predškolski i školski uzrast. Više od stotinu djece uživalo je u predstavi te ju često prekidala pljeskom potpuno se poistovjećujući s likovima na sceni. U režiji Matka Elezovića.
Tome su uvelike pridonijeli animatori Josip Elezović i Jadranka Bavčević Elezović koji su nadahnutom osobnošću oživjeli lutke na sceni, te dojmljiva visoko profesionalna oblikovana scena i lutke u kreaciji Andreje Deskar. Članak vezan uz predstavu izašao je u Školskim novinama 11.11. 2015. Autorica je predgovora za izložbu Svete Bjelića “ekološke zavrzlame” (Kulturni centar Dubrava, 2016.). Radila je na kajkavskoj zbirci “Mome Zagrebu” gdje je, osim što je dala naslov zbirci i stavila svoju fotografiju naslovnice, upotpunila zbirku s svojim crno- bijelim fotografijama grada Zagreba. Od listopada 2016. piše kolumnu o Modi na portalu totalinfo.hr.
Kao članica Grupe 69 svoj rad je do sada predstavila javnosti na više skupnih izložbi Grupe: u Hrvatskoj u Zagrebu i Lovranu, u mjestu San Felice Del Molise, Italija (gdje je dobila Plaketu za uspješna ostvarenja), u Torontu u Kanadi, te na tri samostalne izložbe u Zagrebu.
Od 2011. godine uvrštena je u enciklopediju WHO IS WHO. Članica je ULUPUH-a od 2009. godine.