Sanja Rocco

Dr.sc. Sanja Rocco, viša je predavačica s izborom u području društvenih znanosti kao i u umjetničkom području te profesionalna dizajnerica. Njezin glavni fokus u istraživanju su upravljanje dizajnom, dizajnerska orijentacija u marketingu, branding, dizajnersko razmišljanje i dizajn vizualnih komunikacija. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, znanstveni magisterij je stekla pri Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu a doktorirala na Ekonomsko-poslovnom fakultetu Sveučilišta u Mariboru, na temu upravljanja dizajnom. Autorica je ili koautorica oko 30 publiciranih znanstvenih i stručnih radova.

Stalno je zaposlena na Poslovnom veleučilištu Zagreb, te je vanjska suradnica na APURI – Akademiji primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci , Odjel grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, kao i na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski i turistički menadžment.

Godinama je aktivna u promicanju dizajnerske profesije, međunarodno kao članica Izvršnog odbora svjetske dizajnerske organizacije ico-D (www.theicod.org) a isto tako na domaćoj dizajnerskoj sceni (međunarodna izložba vizualnih komunikacija Zgraf, na funkcijama direktorice, glavne tajnice i dugogodišnje članice Izvršnog odbora). Članica je profesionalnih dizajnerskih udruga ULUPUH i HDD.

Kao dizajnerica je sudjelovala na brojnim izložbama i natječajima, te su joj radovi zaslužili domaće i međunarodne nagrade i priznanja. Izdvojimo neke: 78th ADC Merrit Award, New York,  European Letterhead Design Competition, Gold Award, London 1998. / koautor Tadej Bratelj; kao i posebna priznanja na BIO ljubljana i zgraf 8. Radovi su joj među ostalim publicirani u: Print European Annual 2000; AREA: 10 critics/100 graphic designers/10 curators, Phaidon London NY, 2003; Vukić, Margolin: Hrvatski dizajn sad/Croatian Design Now, UPI3M, Zagreb 2009; Umjetnost uvjeravanja, MUO, 2005. Također je sudjelovala u radu mnogih međunarodnih i domaćih dizajnerskih ocjenjivačkih sudova.