Tajana Sesar
Tajana Vanovac Sesar, rođ.1.11.1982.
Osnovno i srednje obrazovanje završava u Sarajevu. Školu za tekstil kožu i dizajn.
2005. upisuje studij psihologije u Mostaru.
2006. kroz diplomatske odnose odlazi na školovanje u grad Kayseri u Turskoj gdje se usavršava u obrazovnom institutu Kaymek – Kayseri za predavača i koordinatora projekta u izradi rukotvorina sa naglaskom na izradi nakita.
2007.- 2014. osniva obrazovni centar Kaymek – Mostar u kulturnoj rezidenciji generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru.
Dugi niz godina educira izradu nakita i bakrorez polaznike u centru, organizira više od 30 grupnih izložbi radova polaznika, koji uspješno završavaju edukaciju pod njenim vodstvom.
2018. Živi  i radi na otoku Šolti, gdje ima priliku nastaviti stvaralačku djelatnost, kroz kreativnost koja ju je spašavala kao dijete u ratnom Sarajevu, te je naučila da samo kreativnošću može dalje do svog otoka Avalon.
2022. Obrazovanje  za oblikovatelja suvremenog nakita u školi POU ( Davor Šuk), Zagreb.
2022. Završava edukaciju oblikovanja plemenitih kovina u otvorenom Atelieru Lumezi.
2023. Odlazi na intenzivno usavršavanje oblikovanja suvremenog nakita u alternativnim materijalima ( Luca Tripaldi), Alchemia, contemporary jewellery school, Firenca, Italija.

Usavršava etruščanske granulacije kod profesora  David Loepp i Gio Carbone, Le Arti Orafe, jewellery school, Firenca, Italija.